Skip to main content

Het delen van naaktfoto's online, ook wel bekend als "sexting", is een groeiend probleem onder jongeren. Hoewel het misschien lijkt alsof het sturen van een naaktfoto onschuldig is, kan het gevolgen hebben op lange termijn, zoals cyberpesten, reputatieschade en zelfs juridische gevolgen als de foto's worden verspreid zonder toestemming.

Met de Take It Down-tool kunnen tieners nu de controle over hun eigen online veiligheid nemen. De tool is ontworpen om het proces van het verwijderen van naaktfoto's gemakkelijk en toegankelijk te maken. Door de eenvoudige stappen te volgen, kunnen tieners hun naaktfoto's van populaire social media-platforms en andere websites verwijderen.

Het proces begint met het invoeren van de URL van de pagina waarop de naaktfoto is geplaatst. Daarna wordt er een rapport gemaakt, dat naar de desbetreffende website wordt gestuurd met het verzoek om de foto te verwijderen. NCMEC heeft ook samengewerkt met enkele sociale media-platforms om het proces te stroomlijnen, waardoor de foto's sneller kunnen worden verwijderd.

De tool is speciaal ontworpen voor tieners, waardoor het proces eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen is. Tieners kunnen de tool ook gebruiken om naaktfoto's van anderen te melden, waardoor ze bijdragen aan de bescherming van anderen.

NCMEC is verheugd om deze tool aan te bieden aan tieners en hun ouders. Ze hopen dat het gebruik van Take It Down zal helpen om de online veiligheid van jongeren te verbeteren en het bewustzijn over de risico's van sexting te vergroten.

De tool is gratis beschikbaar op de website van NCMEC en kan door iedereen worden gebruikt. Het NCMEC heeft aangegeven dat het ook beschikbaar zal zijn in meerdere talen om een breder publiek te bereiken.