Skip to main content

Wijkteam

Wanneer je vragen hebt of je zorgen maakt over de ontwikkeling van je kind, dan kun je terecht bij het Wijkteam van de gemeente Katwijk. Je kunt hier ook terecht voor jeugdhulp. De jeugdhulp is er voor kinderen en gezinnen bij opgroei- en opvoedvragen. Wanneer je contact met het Wijkteam opneemt, wordt besproken welke hulp voor jou en je kind wenselijk is. Dit doet een hulpverlener van het Wijkteam altijd in overleg met jou en je kind. Voor jeugdhulp betalen ouders geen eigen bijdrage.

Huisarts

Het is belangrijk dat je kind zich gelukkig en veilig ontwikkelt. Wanneer dat niet zo is dan kan je met je kind naar de huisarts gaan. De huisarts wil weten op welk leefgebied het niet goed gaat: thuis, school, internet, buiten (sport, straat).  Nadat een lichamelijke oorzaak is uitgesloten zal de huisarts met je bespreken hoe je kind verder geholpen kan worden.  De huisartsen binnen Zorggroep Katwijk hebben hiervoor speciale praktijkondersteuners GGZ-jeugd in dienst. Zij kijken wat er aan de hand is en kunnen vaak hulp bieden. Daarnaast kan de huisarts verwijzen naar naar het Jeugd en Gezinsteam in Katwijk en naar jeugd-psychologen.

Centrum voor Jeugd en Gezin

Je kunt bij het Centrum voor Jeugd en Gezin gratis advies krijgen over het opvoeden en opgroeien van kinderen tussen de 0 en 18 jaar. Wanneer je vragen hebt over de emotionele ontwikkeling of de stemming van je kind, kun je met het CJG contact opnemen. Je kunt je vragen digitaal stellen, door middel van een e-consult of het chatspreekuur. Daarnaast kun je telefonisch contact opnemen en eventueel een afspraak maken met een CJG-pedagoog. Wanneer je contact met het CJG opneemt, bekijkt de CJG-medewerker samen met jou welke ondersteuning of zorg nodig is en het beste past.  

Welzijnskwartier

Samen met jongeren wordt er bij het Welzijnskwartier gewerkt aan zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, zelfreflectie, zelfbeheersing, basis zelfverdediging, communicatie en grenzen stellen

Rivierduinen Preventie

Vaak lopen kinderen en jongeren lang rond met psychische klachten, omdat ze de klachten onvoldoende herkennen en niet goed weten wat ze eraan kunnen doen. Jammer, want als je er op tijd bij bent, kun je zelf veel doen om weer grip op je leven te krijgen. Meer dan je denkt! De afdeling Preventie van GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd helpt hierbij. Preventie biedt een gevarieerd aanbod voor kinderen, jongeren en hun ouders. Hier zitten geen kosten aan verbonden. Je kunt telefonisch of per mail contact met hen opnemen. De preventiemedewerker zal vervolgens samen met jou bespreken wat zij kunnen bieden.

Het kan soms lastig zijn om contact op te nemen met een hulpverlener, dat begrijpen wij ook. Gelukkig hebben wij achter het Digitaal Plein Katwijk ook een team staan die je graag even op weg helpt. Neem bijvoorbeeld Pel! Hij helpt je graag.

Pel van Hattum

Pel van Hattum geeft al heel lang voorlichting bij de GGD รฉn is vader. Hij weet veel van genotmiddelen, regels, sociale media, voeding en bewegen. Misschien kennen jullie hem wel van de oudervoorlichtingen op de Katwijkse scholen voor Voortgezet Onderwijs. "Serious business natuurlijk, maar ik neem mezelf wel met een korreltje zout op zijn tijd."

Neem contact op met Pel

Deze pagina is nog volop in ontwikkeling. Mist uw organisatie nog in deze lijst? Neem dan contact met ons op info@digitaalpleinkatwijk.nl