Skip to main content
  • Ontwerpers van nieuwe drugs maken een kleine verandering in de chemische structuur van de stof, waardoor het effect van de stof ook verandert.
  • Een andere reden om de chemische structuur van een stof te veranderen, is het ontduiken van de wet.
  • De effecten op de gezondheid zijn
    grotendeels onbekend.
  • Middelen lijken qua uiterlijk vaak veel op elkaar, maar dat zegt niets over de inhoud. 

Actualiteit

Lorem ipsum

Het ontduiken van de wet

Een andere reden om de chemische structuur van een stof te veranderen, is het ontduiken van de wet. Omdat deze nieuwe stoffen vaak nog niet op de Opiumlijst staan, zijn productie van deze middelen en de handel hierin niet altijd verboden.

Risico's

Er is nog weinig onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van designer drugs. De effecten op de gezondheid, op korte en lange termijn, zijn om die reden grotendeels onbekend. Gebruik je designer drugs, dan ben je dus je eigen proefkonijn. Gebruik van deze drugs wordt daarom te allen tijde afgeraden.

Als je dan toch wilt gaan gebruiken.....

Het gebruik van drugs is nooit zonder risico, maar mensen die toch willen gebruiken, kunnen terecht bij een testservice van het DIMS (drugsinformatie- en monitoringsysteem). Hier wordt gebruik van drugs niet goed gepraat, maar worden wel risicobeperkende adviezen gegeven.

Door de testservice weten we van het bestaan van deze nieuwe stoffen, kunnen we de markttrend volgen en mensen op deze informatie attenderen. Middelen lijken qua uiterlijk vaak veel op elkaar, maar dat zegt niets over de inhoud.