Skip to main content
  • Een lage dosering zorgt voor een blij en dromerig gevoel. Hoge doseringen zorgen voor een trippende ervaring. 
  • Wanneer je onder invloed bent van ketamine kan het heel moeilijk zijn om te bewegen of simpele opdrachten uit te voeren.
  • Ketamine is een verslavend middel.
  • Bij regelmatig gebruik kan ketamine zorgen voor blaas- en nierproblemen.
  • Daarnaast kan een gebruiker last krijgen van een bad trip (een nare ervaring) of zelfs outgaan.

Het effect van ketamine

Ketamine werkt binnen enkele minuten. Een lage dosering zorgt voor een blij en dromerig gevoel. Hoge doseringen kunnen ervoor zorgen dat je de wereld heel anders ervaart. Gebruikers kunnen last krijgen van verwardheid en dissociatieve effecten. Je kunt bijvoorbeeld het gevoel krijgen dat jouw lichaam, of bepaalde delen van je lichaam, niet bij je horen of anders aanvoelen dan normaal.

Het effect van ketamine is afhankelijk van de persoon, het middel en de omgeving. (Zie: De Zinbergdriehoek)

Wat zien de jongerenwerkers in Katwijk?

"Ketamine is geen populaire drug onder jongeren, zij vinden het wel een trendy woord. Gebruik van 'Keta' zien we in Katwijk wel bij 30-plussers."

Herkennen

Iemand die ketamine heeft gebruikt, heeft vaak moeite met lopen en kan erg verward overkomen. Vaak hebben gebruikers hallucinaties. Hij/zij ziet dingen die er niet zijn of ziet dingen anders dan ze zijn. Sommige gebruikers hebben lachbuien, maar ketamine kan ook zorgen voor angst en onrust.

Wees heel voorzichtig bij het herkennen en voorkom dat je iets onschuldigs verward met drugsgebruik!

Dit voel je bij Ketamine

Risico's van ketamine

Ketamine is een verslavend middel. Ook kan ketamine, wanneer het regelmatig wordt gebruikt, zorgen voor blaas- en nierproblemen.

Wanneer je onder invloed bent van ketamine kan het heel moeilijk zijn om te bewegen of simpele opdrachten uit te voeren. Hierdoor bestaat de kans op valpartijen en ongelukken. Daarnaast kan een gebruiker last krijgen van een bad trip (een nare ervaring) of zelfs outgaan.

Een verhaal over een bad trip