Skip to main content

Minder schermtijd: 3 apps

Een app om je gebruik van andere apps te controleren en te beperken. Klinkt omslachtig he? Toch blijkt deze manier erg effectief te zijn om inzicht te krijgen in het gebruik van je smartphone en die van je kinderen.

  1. De app 'Freedom' kan je installeren op je pc, Mac, iPhone en Android. Met deze app kun je websites en apps naar keuze voor een bepaalde tijd laten blokkeren. Superhandig als je gewoon even een uurtje niet op Facebook wilt.
  2. Met 'Quality Time' krijg je inzicht in de tijd die er wordt gespendeerd op je telefoon. Ik schrok er zelf van toen ik de app voor het eerst gebruikte. Een erg fijne manier om te zien waar je mee bezig bent.
  3. Een leuke manier om niet constant afgeleid te worden door je telefoon is de app 'Forest'. Met deze app groei je in 30 minuten een virtuele boom terwijl je werkt. Sluit je de app af, dan gaat de boom dood. Elke gegroeide boom staat in jouw bos voor 30 minuten gefocuste tijd.

De nieuwste update van Apple (iOS 12): Schermtijd

Stephan de Ridder

Stephan de Ridder is werkzaam bij Sociaal Content Creator. Bij De Zintuigfabriek begeleidt hij jongeren om hun weg te vinden op het gebied van nieuwe media en ondernemen. Als één van de producenten van het preventieprogramma Shitzooi! heeft hij de Hein Roethofprijs binnen weten te slepen.

Neem contact op met Stephan