Skip to main content

Wzzp Ktwk is sms-taal voor What's Up Katwijk. De afkorting is voor u misschien net zo onduidelijk als de activiteiten van uw kind op onder andere het internet.

"It takes a village to raise a child."

Het afgelopen jaar is Katwijk opgeschrikt door een aantal ernstige incidenten die direct verband hielden met de criminaliteit rond drugs. Voor het gemeentebestuur van de gemeente Katwijk was dit een aanleiding om aan te dringen op actie. Platform Kocon heeft daarom vlak voor de zomervakantie een nieuwe drugsaanpak gepresenteerd. Niet alleen gericht op het bestrijden van de criminaliteit op zich, maar vooral ook om de hulp in te schakelen van ‘heel’ Katwijk. Van ouders en jongeren tot sportclubs, horeca en kerken. ‘It takes a village to raise a child’. Sinds die tijd wordt achter de schermen hard gewerkt om het onderwerp op de agenda te krijgen. Bij de sportclubs, op scholen en nu dus ook in de kerk. Hierbij gaat het niet alleen om verslaafden; er is een groeiende groep mensen die het gebruik van drugs als normaal beschouwt. Met hun gebruik houden zij een criminele wereld in stand die steeds dieper de samenleving binnendringt.

Podcast tip: Na de Limonade

In Na de Limonade praat journalist en podcastmaker Maarten Dallinga met groepjes ouders van puberkinderen over alcohol en andere drugs. Hoe gaan zij in de opvoeding met deze thema’s om?

Ook deelt Ninette van Hasselt (hoofd van het programma alcohol- en drugspreventie bij het Trimbos-instituut) in iedere aflevering inzichten en tips.

zien drinken. doet drinken.

Vanaf maandag 6 november 2023 start de campagne Zien drinken, doet drinken met een landelijke Alcoholactieweek. De campagne duurt tot 26 november. Het doel van de campagne is om ouders en andere volwassenen bewust te maken van de invloed die zij met hun drinkgedrag hebben op de beeldvorming van alcohol en het latere drinkgedrag van kinderen.

Premiere van de COKE SHOW op 14 november

Op 14 november organiseren stichting Lieve Mark & stichting Time Out in samenwerking met de gemeente Leiden, de première van de COKE SHOW. Een interactieve theatervoorstelling over excessief roken, drinken van alcohol en drugsgebruik onder jongeren.

Gratis ondersteuning voor Katwijkse stoppers!

Stoptober draait natuurlijk om het stoppen met roken, en we zijn al voorbij het midden van de maand! We begrijpen dat het stoppen met deze gewoonte met vallen en opstaan gepaard kan gaan. Daarom staan we klaar om stoppers te ondersteunen!

Doe mee met Eenheid 75!

Drugscriminaliteit; je hoort het steeds vaker op het journaal. Ook in Katwijk worden er regelmatig woonhuizen en bedrijfspanden om die reden gesloten. Dat kan ook bij jou in de buurt voorkomen. Als er bijvoorbeeld wordt gedeald bij jou in de buurt of er wordt een drugslab aangetroffen, dan geeft dat je mogelijk een onveilig gevoel. Hoe merk je dat er iets niet pluis is? Waar kan je op letten en waar kan je zoiets melden? Leer signalen van drugscriminaliteit herkennen en speel de game in Katwijk.

"Doei Tabaka": Muzikaal Protest tegen de Tabaksindustrie

De tabaksindustrie jaagt op kinderen, en dat is onaanvaardbaar. Ze noemen hen 'replacement smokers'. Maar bij DOEI TABAKSINDUSTRIE zeggen ze: "Doei Tabaka!"

Artsen slaan alarm over extreem verslavende vape

De vape (e-sigaret) lijkt onschuldig, maar is dat zeker niet

Kindermisbruiker valt door de mand na Klokhuis-aflevering: vijf jaar cel en tbs

De rechtbank van Amsterdam heeft vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd aan de 35-jarige Randy F. uit Limburg. Hij manipuleerde jonge meisjes van 7 tot 12 jaar en verleidde hen tot het sturen van seksfilmpjes en naaktfoto's. De misbruikzaak kwam aan het licht na een aflevering van het programma Klokhuis.

Nieuwe manier van pesten leerlingen en leraren, scholen waarschuwen voor deze TikTok-trend

Het is een TikTok-trend met een duister randje: op een aantal scholen in de regio worden roddels en achterklap gedeeld via Gossip Girl-accounts. De berichten die op die accounts terecht komen worden gebruikt om leerlingen en docenten te pesten en om lasterlijke roddels te verspreiden. Scholen waarschuwen ouders en leerlingen in de regio met brieven over de nieuwe trend.