Skip to main content

Wzzp Ktwk is sms-taal voor What's Up Katwijk. De afkorting is voor u misschien net zo onduidelijk als de activiteiten van uw kind op onder andere het internet.

Bankhelpdeskfraude stijgt explosief: 26,7 miljoen euro schade in 2020

Nederlandse banken melden een zorgwekkende stijging van de schade in het betalingsverkeer door (online) fraude en oplichting. In totaal werd in 2020 voor 39,5 miljoen euro aan schade geleden, zeggen de Betaalvereniging Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) vrijdag. Vooral bankhelpdeskfraude is enorm in opkomst, dat meldt NU.nl

Wat brengt de post vandaag?

Pizzabrommers, pakketbusjes en de aloude postbode: er wordt vandaag de dag van alles bezorgd, door een heleboel verschillende bezorgers. Dat is natuurlijk ideaal! (Al zijn de buren er niet altijd blij mee.) Helaas kunnen er ook pakketjes worden bezorgd waar je als ouder minder blij van wordt.

Zitten Katwijkse jongeren lekker in hun vel?

In 2020 zijn de cijfers van een groot landelijk onderzoek, ‘de Jeugdmonitor’ bekend geworden. In het onderzoek zijn vragen gesteld over hun gezondheid aan jongeren in het voortgezet onderwijs. In Katwijk waren dat er 1.071. Dit onderzoek is gehouden vóór de coronacrisis. Eerder zijn zulke onderzoeken gehouden in 2008 en 2013 en dus kunnen we de uitkomsten met elkaar vergelijken.

HulpApp voor slachtoffers van huiselijk geweld

De gemeenten Leiden, Alphen aan den Rijn en Katwijk introduceren samen met Stichting De Juiste Schakel medio februari een HulpApp, bedoeld voor slachtoffers van huiselijk geweld. De HulpApp biedt laagdrempelig toegang tot de juiste hulp en ondersteuning voor mensen die te maken hebben met een onveilige thuissituatie.

Bewegen Katwijse jongeren genoeg? Nee.

In 2019, dus vóór de corona-crisis, zijn in een groot landelijk onderzoek vragen gesteld over gezondheid aan jongeren in het voortgezet onderwijs. In Katwijk waren dat er 1.071. Eerder zijn zulke onderzoeken gehouden in 2008 en 2013 en dus kunnen we de uitkomsten met elkaar vergelijken.

Actie tegen online shaming: 'Expose-accounts kunnen te lang hun gang gaan'

Samen met andere prominente Nederlanders is oud-politicus Tofik Dibi een actie begonnen tegen online shaming en expose-accounts waarmee onder meer naaktfoto's en -filmpjes zonder toestemming van de afgebeelde persoon worden gedeeld. Onder de hashtag #StopShaming doen ze vandaag een oproep aan politici, justitie en sociale media om het fenomeen te bestrijden.

Waarom is de app Clubhouse ineens zo populair? En hoe zit het met de privacy?

Ineens kun je er niet omheen: Clubhouse is hét sociale medium van dit moment. Waarom? Wat is het? En zit er een addertje onder het gras?

Thinking, nature

40 dagen geen druppel

Op 17 februari begint de Vastentijd. Een periode waarin veel mensen de tijd te nemen om na te denken over een thema dat voor hen belangrijk is. Ook pakken veel mensen deze periode aan om een gewoonte aan te passen. Overweeg je om te vasten, dan is IkPas misschien iets voor jou!

Zit je thuis? Maak een 'ommetje'!

'Ommetje' is een ouderwets Nederlands woord voor een klein wandelingetje, maar het is ook de naam van een leuke app.

Oud en nieuw en de dagen voorafgaand zijn spannender dan ooit

Door de lockdown en alle andere corona maatregelen is alles dicht. Er is geen vermaak en er is niks te toen voor de jeugd. Of toch wel?