Skip to main content

Wzzp Ktwk is sms-taal voor What's Up Katwijk. De afkorting is voor u misschien net zo onduidelijk als de activiteiten van uw kind op onder andere het internet.

Hoe ondersteun je mensen die niet rond kunnen komen?

Veel mensen die zich bezighouden met armoede- en schuldhulpverlening worstelen met deze vraag. Jij ook? Speciaal voor jou is daarom deze challenge ontwikkeld. Met slechts één korte opdracht per dag daag je jezelf uit om kennis te maken met de nieuwste inzichten over de aanpak van armoede. Zo kun jij mensen in armoede beter helpen.

Verbod op lachgas in Leiden

Het stadsbestuur van Leiden heeft besloten om lachgasverkoop- en lachgasgebruik in de hele stad te verbieden. Dat meldt omroep West. De reden hiervoor is de toename van overlast in verschillende delen van de stad.

🔪🔫 Politie organiseert inleveractie voor wapens

Steeds meer jongeren dragen een wapen op zak door een constant gevoel van onveiligheid. Dit gevoel is vaak onterecht en wordt aangewakkerd op social media. Ga het gesprek aan met je kind en leg uit dat het dragen van een mes of boksbeugel op zak tot nare gevolgen kan leiden!

📺 Kijktip: Anthony spreekt undercover af met phishing-oplichter

Anthony onderzoekt hoe phishing-panels werken en besluit undercover af te spreken met een oplichter die ook geldezels ronselt. De politie in burger wordt ingeschakeld om de verdachten in te rekenen.

Steeds meer olifantenpaadjes in duingebieden

Dat meldt Dunea. Vermoedelijk is het probleem groter geworden sinds de coronamaatregelen van kracht zijn en meer mensen hun vrije tijd in de natuur besteden. Nu het broedseizoen in volle gang is, vraagt Dunea alle wandelaars om op de gebaande paden te blijven.

Bankhelpdeskfraude stijgt explosief: 26,7 miljoen euro schade in 2020

Nederlandse banken melden een zorgwekkende stijging van de schade in het betalingsverkeer door (online) fraude en oplichting. In totaal werd in 2020 voor 39,5 miljoen euro aan schade geleden, zeggen de Betaalvereniging Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) vrijdag. Vooral bankhelpdeskfraude is enorm in opkomst, dat meldt NU.nl

Wat brengt de post vandaag?

Pizzabrommers, pakketbusjes en de aloude postbode: er wordt vandaag de dag van alles bezorgd, door een heleboel verschillende bezorgers. Dat is natuurlijk ideaal! (Al zijn de buren er niet altijd blij mee.) Helaas kunnen er ook pakketjes worden bezorgd waar je als ouder minder blij van wordt.

Zitten Katwijkse jongeren lekker in hun vel?

In 2020 zijn de cijfers van een groot landelijk onderzoek, ‘de Jeugdmonitor’ bekend geworden. In het onderzoek zijn vragen gesteld over hun gezondheid aan jongeren in het voortgezet onderwijs. In Katwijk waren dat er 1.071. Dit onderzoek is gehouden vóór de coronacrisis. Eerder zijn zulke onderzoeken gehouden in 2008 en 2013 en dus kunnen we de uitkomsten met elkaar vergelijken.

HulpApp voor slachtoffers van huiselijk geweld

De gemeenten Leiden, Alphen aan den Rijn en Katwijk introduceren samen met Stichting De Juiste Schakel medio februari een HulpApp, bedoeld voor slachtoffers van huiselijk geweld. De HulpApp biedt laagdrempelig toegang tot de juiste hulp en ondersteuning voor mensen die te maken hebben met een onveilige thuissituatie.

Bewegen Katwijse jongeren genoeg? Nee.

In 2019, dus vóór de corona-crisis, zijn in een groot landelijk onderzoek vragen gesteld over gezondheid aan jongeren in het voortgezet onderwijs. In Katwijk waren dat er 1.071. Eerder zijn zulke onderzoeken gehouden in 2008 en 2013 en dus kunnen we de uitkomsten met elkaar vergelijken.