Skip to main content

Wzzp Ktwk is sms-taal voor What's Up Katwijk. De afkorting is voor u misschien net zo onduidelijk als de activiteiten van uw kind op onder andere het internet.

'64 mensen met (gedeeltelijke) dwarslaesie door gebruik van lachgas'

Zeker 64 jongeren zijn de afgelopen twee jaar met een gedeeltelijke dwarslaesie in het ziekenhuis behandeld vanwege het gebruik van lachgas, meldt RTL Nieuws. Dat blijkt uit een steekproef onder ziekenhuizen die de Nederlandse Vereniging voor Neurologen heeft uitgevoerd.

Sluiting woningen wegens harddrugs en hennepkwekerij

Burgemeester Visser van de gemeente Katwijk heeft op respectievelijk 5, 15 en 16 juni jl. drie woningen voor de duur van 3 maanden gesloten wegens overtreding van de Opiumwet. Op 5 en 16 juni betrof het woningen aan de Prins Bernhardlaan en de J.Th. de Visserstraat in Katwijk. Hier is eerder door de politie een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. Op 15 juni jl. ging het om een woning aan de Dahliastraat in Rijnsburg. Ook hier is door de politie een hennepkwekerij aangetroffen met ruim 130 planten.

Springen van bruggen is levensgevaarlijk!

Het is weer zomer en dat betekent dat de zon laat zich steeds vaker en langer zien. Veel mensen gaan lekker naar strand! Helaas zien we soms ook jongeren die van bruggen springen of in kanalen zwemmen. Omdat dit levensgevaarlijk is, kun je er een hoge boete voor krijgen.

Huidkankerweek: kwart van de kinderen is vorig jaar door de zon verbrand

Afgelopen jaar is 27% van de kinderen tussen de 4 en 12 jaar verbrand. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Kantar in opdracht van KWF Kankerbestrijding. Wanneer een kind verbrandt op jonge leeftijd, heeft hij/zij een hogere kans op het krijgen van huidkanker op latere leeftijd. Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland.

πŸ“Ή ROKEN, DRINKEN EN BLOWEN IN DE CORONATIJD

🚬🍻 Wat ga je doen als je je verveelt in de coronatijd? Drinken of roken jongeren meer? Katwijkse jongeren vertellen hoe zij dit doen en Petra, een van onze Digitaal Plein Katwijk medewerkers, geeft een aantal tips hoe je hier slim mee om kan gaan!

πŸ“Ή BEWEGEN IN DE CORONATIJD

πŸ…πŸƒ Genoeg tijd om te wandelen en te sporten! Katwijkse jongeren vertellen hoe zij dit doen en Nadine, een van onze Digitaal Plein Katwijk medewerkers, geeft een aantal tips waarmee je lekker in beweging kan blijven!

πŸ“Ή LEKKER ETEN IN DE CORONATIJD

πŸπŸ” Je hoeft niet naar school en je slaapt flink uit. Eet je nog een beetje gezond? Katwijkse jongeren vertellen hoe zij dit doen en Stephan, een van onze Digitaal Plein Katwijk medewerkers, geeft een aantal tips waarmee je op je voeding kan letten Γ©n lekker kan eten!

πŸ“Ή SCHOOL EN HUISWERK IN DE CORONATIJD

πŸ‡³πŸ‡±πŸŽ’ Ten eerste: GEFELICITEERD AAN ALLE GESLAAGDEN!

πŸ«πŸ““ Heerlijk toch, niet naar school? Maar zorg er wel voor dat je niet achter gaat lopen! Katwijkse jongeren vertellen hoe zij dit doen en Pel, een van onze Digitaal Plein Katwijk medewerkers, geeft een aantal tips waarmee je niet achter raakt en het jaar goed kan afsluiten!

πŸ“Ή SLAPEN IN DE CORONATIJD

πŸ’€πŸ› Geen ritme betekent vaak dat je slechter slaapt. Katwijkse jongeren vertellen hoe zij hiermee omgaan en Petra, een van onze Digitaal Plein Katwijk medewerkers, geeft een aantal tips waardoor je hopelijk beter kan slapen!

πŸ“Ή #SLIMMERCHILLEN IN DE CORONATIJD

β˜€οΈβš½ Chillen, hoe doen jongeren dat in de coronatijd? Katwijkse jongeren vertellen hoe zij dit doen en Stephan, een van onze Digitaal Plein Katwijk medewerkers, geeft een aantal tips waarmee jongeren veiliger kunnen chillen! #SLIMMERCHILLEN