Skip to main content

Wzzp Ktwk is sms-taal voor What's Up Katwijk. De afkorting is voor u misschien net zo onduidelijk als de activiteiten van uw kind op onder andere het internet.

Zit je thuis? Maak een 'ommetje'!

'Ommetje' is een ouderwets Nederlands woord voor een klein wandelingetje, maar het is ook de naam van een leuke app.

Oud en nieuw en de dagen voorafgaand zijn spannender dan ooit

Door de lockdown en alle andere corona maatregelen is alles dicht. Er is geen vermaak en er is niks te toen voor de jeugd. Of toch wel?

TUSSENJAAR: Katwijkse jongeren brengen een ode aan 2020!

Een mooie samenwerking tussen Gemeente Katwijk, Welzijnskwartier en De Zintuigfabriek waarin jongeren een ode brengen aan 2020. Ook onze burgemeester Cornelis Visser heeft een duidelijke boodschap: 'houd afstand, het is menens!'. Heel gaaf om de jongeren te zien schitteren in deze videoclip.

Online Game Event voor jongeren

Tijdens de Kerstvakantie organiseert het Jongerenwerk van Lisse, Hillegom, Teylingen, Noordwijk en Katwijk gezamenlijk een Online Game Event. Met vette give-aways en prijzen! Meld je voor 22 december aan.

Een pluim voor de Katwijkse ouders!

In in een groot landelijk onderzoek zijn er vragen gesteld over gezondheid aan jongeren in het voortgezet onderwijs. Dit onderzoek werd uitgevoerd in 2019, dus vรณรณr de coronacrisis. In Katwijk waren 1.071 leerlingen bij het onderzoek betrokken. In 2008 en 2013 zijn er ook zulke onderzoeken gehouden. Daarom kunnen we de uitkomsten met elkaar vergelijken.

Gebiedsverbod en last onder dwangsom voor drugsdealers

Burgemeester Visser van de gemeente Katwijk heeft in november aan vier drugsdealers in de gemeente een gebiedsverbod opgelegd. Het gebiedsverbod duurt drie maanden en geldt voor de gebieden waar de dealers in de gemeente actief waren. Overtreding van dit verbod is een misdrijf. Daarnaast heeft ieder van hen een last onder dwangsom gekregen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Als zij de regels uit de APV overtreden, moeten ze een geldbedrag betalen.

Geen goedgekeurd en veilig vuurwerk te koop, maar wel illegale bommen

Dit jaar geldt er een algemeen landelijke vuurwerkverbod. Met dit vuurwerkverbod hoopt de overheid vuurwerkslachtoffers te voorkomen en hiermee de ziekenhuizen te ontlasten. De maatregelen rondom vuurwerkincidenten daarom strenger. In dit filmpje legt Haltmedewerker Anita den Heijer uit wat er gebeurt als iemand wordt aangehouden als gevolg van een vuurwerkincident.

๐Ÿ“บ ๐—ž๐—œ๐—๐—ž๐—ง๐—œ๐—ฃ: ๐— ๐—”๐—ซ ๐— ๐—ฎ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฐ๐—น๐—ฎ๐˜€๐˜€: ๐˜€๐—น๐—ฎ๐—ฎ๐—ฝ

๐Ÿ’ค Woensdag 11 november, 21:35 op NPO1. In deze aflevering van MAX Masterclass vertelt neurowetenschapper en slaapexpert Els van der Helm over slaap, een even fascinerend als belangrijk fenomeen.

Zien Drinken, Doet Drinken

Uit recent onderzoek blijkt dat kinderen al vanaf hun tweede jaar een beeld hebben van hoe hun ouders met alcohol omgaan. Het voorbeeldgedrag van u als ouder, maar ook van andere volwassenen in de omgeving van uw kind, doet er dus toe! Dat geldt voor zowel jonge als oudere kinderen.

Politie: Landelijke aanpak WhatsApp-fraude

Van fraude via WhatsApp (ook wel vriend-in-noodfraude) kwamen de afgelopen maanden gemiddeld honderd aangiften per dag binnen. Om deze fraudevorm beter aan te kunnen hanteert de politie een landelijke aanpak. Daarnaast start vanaf 16 oktober op Facebook en Instagram een stevige preventiecampagne om slachtoffers te waarschuwen tegen deze vorm van oplichting.