Skip to main content

Wzzp Ktwk is sms-taal voor What's Up Katwijk. De afkorting is voor u misschien net zo onduidelijk als de activiteiten van uw kind op onder andere het internet.

Overlast melden is altijd zinvol!

Woont u naast of in de buurt van iemand die overlast veroorzaakt? Dat is om het zacht uit te drukken ‘héél vervelend'! In deze situaties is het belangrijk om een melding te doen. Melden heeft altijd zin! Hoe vaker er wordt gemeld, des te groter de kans dat de politie in actie kan komen.

Jongeren zeggen dat 0.0-bier de drempel voor ‘echt’ bier verlaagt

Jongeren denken dat alcoholvrij bier de drempel verlaagt om bier met alcohol te gaan drinken. Bijna vier op de vijf jongeren tussen de 12 en 18 jaar hebben wel eens een alcoholvrij drankje gedronken. Ouders zijn zich minder bewust van het drempelverlagende effect dan hun kinderen.

Renato (18) loopt met een pistool rond en achtervolgt twee broers

Renato heeft al een behoorlijk strafblad opgebouwd voor iemand van 18 jaar oud. Dit keer moet hij in de rechtbank verschijnen omdat hij in mei met een pistool rondliep in Katwijk en besloot twee broers te achtervolgen. 'Ik was een beetje paranoïde.'

Katwijk maakt zwembad rookvrij

De gemeente Katwijk heeft zwembad Aquamar rookvrij gemaakt. Het is daarmee het eerste rookvrij-initiatief van deze gemeente.

Hoe ondersteun je mensen die niet rond kunnen komen?

Veel mensen die zich bezighouden met armoede- en schuldhulpverlening worstelen met deze vraag. Jij ook? Speciaal voor jou is daarom deze challenge ontwikkeld. Met slechts één korte opdracht per dag daag je jezelf uit om kennis te maken met de nieuwste inzichten over de aanpak van armoede. Zo kun jij mensen in armoede beter helpen.

Verbod op lachgas in Leiden

Het stadsbestuur van Leiden heeft besloten om lachgasverkoop- en lachgasgebruik in de hele stad te verbieden. Dat meldt omroep West. De reden hiervoor is de toename van overlast in verschillende delen van de stad.

🔪🔫 Politie organiseert inleveractie voor wapens

Steeds meer jongeren dragen een wapen op zak door een constant gevoel van onveiligheid. Dit gevoel is vaak onterecht en wordt aangewakkerd op social media. Ga het gesprek aan met je kind en leg uit dat het dragen van een mes of boksbeugel op zak tot nare gevolgen kan leiden!

📺 Kijktip: Anthony spreekt undercover af met phishing-oplichter

Anthony onderzoekt hoe phishing-panels werken en besluit undercover af te spreken met een oplichter die ook geldezels ronselt. De politie in burger wordt ingeschakeld om de verdachten in te rekenen.

Steeds meer olifantenpaadjes in duingebieden

Dat meldt Dunea. Vermoedelijk is het probleem groter geworden sinds de coronamaatregelen van kracht zijn en meer mensen hun vrije tijd in de natuur besteden. Nu het broedseizoen in volle gang is, vraagt Dunea alle wandelaars om op de gebaande paden te blijven.

Bankhelpdeskfraude stijgt explosief: 26,7 miljoen euro schade in 2020

Nederlandse banken melden een zorgwekkende stijging van de schade in het betalingsverkeer door (online) fraude en oplichting. In totaal werd in 2020 voor 39,5 miljoen euro aan schade geleden, zeggen de Betaalvereniging Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) vrijdag. Vooral bankhelpdeskfraude is enorm in opkomst, dat meldt NU.nl