Skip to main content

Wzzp Ktwk is sms-taal voor What's Up Katwijk. De afkorting is voor u misschien net zo onduidelijk als de activiteiten van uw kind op onder andere het internet.

Gebruik 3-MMC onder kwetsbare jongeren toegenomen, ondanks verbod

Kwetsbare jongeren grepen de afgelopen jaren vaker naar designerdrug 3-MMC, ondanks het verbod dat sinds 2021 geldt. Lachgas, dat in dezelfde tijd verboden werd, is minder populair geworden. Dat blijkt uit de Antenne Regiomonitor 2022-2023.

Buy Now, Pay Later populair bij jongeren: 'Let goed op je mailbox'

Via rekeningen van minderjarigen zijn afgelopen jaar bijna 600.000 iDEAL-transacties verricht die te linken zijn aan aanbieders van Buy Now Pay Later (BNPL). Dat heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) dinsdag bekendgemaakt.

Pakje shag 8 euro duurder, ook sigaretten kosten een stuk meer

Een pakje shag wordt vanaf 1 april maar liefst 8 euro duurder door een verhoging van de accijnzen. Het is de grootste verhoging ooit. Ook de prijs van een pakje sigaretten wordt flink hoger.

Tweederde jongeren die influencers volgt laat eigen financiële situatie hierdoor beïnvloeden

Week van het geld 2024 in het teken van ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?’

Week van de Lentekriebels over online weerbaarheid van start

Expertisecentrum Rutgers en de GGD's beginnen deze week met de Week van de Lentekriebels, een voorlichtingsweek over relationele en seksuele vorming voor basisschoolkinderen. Vorig jaar ontstond er ophef over de week na verspreiding van misinformatie.

Gesprek over LHBTIQ+ acceptatie

Veel LHBTQI+-ers durven op het werk, op school, in cafés of bij sportclubs niet openlijk uit te komen over hun identiteit. Zij voelen zich niet vrij om zichzelf te zijn.

🎙️ "ZIEN DRINKEN DOET DRINKEN" Podcast Digitaal Plein Katwijk

In deze podcast praten Marcel van Tol, jongerenwerker, Jan de kroegbaas, Pel van Hattum van de GGD, en Wilma Zwanenburg, ervaringsdeskundige, samen over de invloed van zien drinken op daadwerkelijk drinkgedrag, met een focus op alcohol. Luister naar openhartige gesprekken en inzichten over sociale druk, groepsinvloed, en de dynamiek rondom alcoholgebruik.

Shitzooi: Snel Geld nu beschikbaar voor alle Katwijkers

Katwijkers zijn trots op hun jongeren en zien ze het liefst opgroeien in een veilige omgeving. Toch zien we dat jongeren vandaag de dag makkelijker worden verleid door criminelen. Om die reden is Shitzooi: Snel Geld ontwikkeld. Dat is een interactieve film waarin de kijker zelf voor keuzes komt te staan en daarmee dus ook het verloop van de film bepaalt. Het vertelt een meeslepend verhaal over echte ervaringen van jongeren en hulpverleners.

Spijs zonder spijt!

Het is weer de tijd van het jaar: de gezellige feestdagen staan voor de deur. Een periode vol warmte, samenzijn en natuurlijk lekker eten. Maar hoe houd je het gezond en in pro-portie? Hier zijn wat tips om je feestelijke seizoen zowel heerlijk als gezond te maken.

Stap gezond het nieuwe jaar in: Lekker bezig Katwijk daagt je uit voor 'DryKatwijk’