Skip to main content

Wzzp Ktwk is sms-taal voor What's Up Katwijk. De afkorting is voor u misschien net zo onduidelijk als de activiteiten van uw kind op onder andere het internet.

Kinderen willen geen kunstmatig intelligent vriendje

"Als je mijn vriend wil zijn, moet je liefdevol en vriendelijk kunnen zijn en dat kan een robot niet." Dat zijn de woorden van een 11-jarige jongen op een basisschool in Katwijk. Dat staat in een onderzoek dat is uitgevoerd door het DesignLab van de Universiteit Twente in samenwerking met kinderrechtenorganisatie KidsRights.

Ouders uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg: we hebben jullie nodig!

Voor het Digitaal Plein Katwijk zijn wij op zoek naar ouders uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg die willen nadenken over en hun ervaringen willen delen in een serie korte filmpjes over opvoeding. Het doel is om andere ouders te inspireren en te motiveren, en te laten zien wat de leuke en moeilijke kanten zijn van het opvoeden van kinderen in de gemeente Katwijk. Heb je interesse om deel te nemen? Stuur ons een mailtje!

🚨 Belangrijke oproep! 🚨 Werd jouw fingerprint verkocht op Genesis Market?

De Nederlandse politie heeft samen met de FBI en Europol een groot internationaal onderzoek uitgevoerd naar de criminele handelswebsite Genesis Market, die op 4 april 2023 offline is gehaald. Miljoenen gebruikersprofielen met online fingerprints werden op deze site verkocht, waardoor hackers het digitale leven van slachtoffers kunnen overnemen.

Nieuwe tool laat tieners naaktfoto’s van internet halen

Het National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC) heeft een nieuwe tool gelanceerd genaamd "Take It Down", waarmee tieners naaktfoto's van zichzelf online kunnen verwijderen.

TikTok keurt advertenties met nepnieuws over provinciale verkiezingen goed

TikTok heeft advertenties met nepnieuws over de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen en oproepen om de stembusgang te saboteren goedgekeurd. Dat blijkt uit onderzoek van BNR.

Uw donatie wordt tot 14 februari 2023 verdubbeld door fonds1818

Fonds1818 heeft ons laten weten dat alle giften aan het Noodfonds t/m 14 februari 2023 zullen worden verdubbeld tot een maximum van €10.000,00. Dat betekent dat we hiermee (maximaal) 13 extra personen in acute financiële noodsituatie kunnen helpen.

Ouders helpen ouders

Ervaringsdeskundige ouders van kinderen met verschillende problematiek, denk aan een psychische-, ontwikkelings-, of verslavingsproblematiek staan klaar voor elkaar.

Nationaal Schoolontbijt wil basisschoolkinderen het hele jaar ontbijt geven

Het Nationaal Schoolontbijt wil de basisschoolkinderen die dat nodig hebben het hele jaar ontbijt gaan aanbieden. Dat meldt de organisatie op de eerste dag van haar eigen evenement, waar deze week 400.000 kinderen van zo'n 2.000 scholen aan meedoen.

Halverwege Stoptober: Rokerig of luchtig?

Als je meedoet aan Stoptober dan ben je nu halverwege. Dan heb je vast al moeilijke momenten gehad. Soms helpt het om daar luchtig over te doen, met een beetje zelfspot. Misschien is dit ook wel een goed moment voor een beetje onzin?

Stoppen met roken is Strijd!

Jawel met een hoofdletter! Met jezelf en als je niet oppast ook met je directe omgeving. Je kunt als aspirant-stopper zeker steun zoeken bij lotgenoten, maar je hebt natuurlijk ook te maken met je directe omgeving en zij met jou.