Skip to main content

Wzzp Ktwk is sms-taal voor What's Up Katwijk. De afkorting is voor u misschien net zo onduidelijk als de activiteiten van uw kind op onder andere het internet.

Gamen = eindeloos!

Gamen heeft slechte naam en komt vaak negatief in de publiciteit. Dit heeft verschillende redenen. Allereerst zijn veel games gewelddadig. Er wordt regelmatig in games gescholden. Ook komen er soms seksueel getinte scenes in games voor. Daarnaast besteden veel gamers heel veel tijd aan het gamen. Maar is dat negatieve imago eigenlijk wel terecht? Zoals bij bijna alles in de digitale wereld zijn er twee belangrijke aspecten: inhoud en tijd.

Mediawijsheid: doe de quiz!

Ben jij op de hoogte van het (social)mediagebruik van jouw kinderen? Doe de quiz! Heb je na deze quiz nog vragen, stel ze dan aan Nadine.

Nationale Week van de Mediawijsheid

Op vrijdag 5 november begint de Week van de Mediawijsheid. Digitaal Plein Katwijk gaat hier de komende week ruim aandacht aan besteden. Het is een onderwerp waar bijna iedereen mee te maken heeft en waar veel berichtgeving over is. Die berichtgeving gaat vaak over de risico’s en de nadelen, terwijl er ook veel voordelen zijn. Op DPK willen we zowel de voordelen als de nadelen laten zien.

KERNgezond Katwijk

Zo heet het lokaal preventieakkoord dat vanmorgen (28-10) door 25 partijen is ondertekend. Daarin staat hoe de partijen er naar streven om Katwijkers zo gezond mogelijk te laten zijn. Het richt zich op roken, alcohol, overgewicht en mentale gezondheid.

Stoptober: Je kunt nog steeds meedoen!

Stoptober begon officieel op 1 oktober, maar je kunt op elke andere dag in oktober ook meedoen. Kijk wat werkt voor jou! Wil je beginnen met Stoptober of ben je al begonnen met Stoptober en kun je wel wat tips gebruiken? Hier wat adviezen die je verder kunnen helpen!

De week van de Veiligheid

Deze week vindt de inleveractie van De week van de Veiligheid plaats. van 11 tot en met 17 oktober kunnen jongeren hun steek-, slag- of stootwapen inleveren zonder dat hier een consequentie aan vast zit.

Katwijk neemt deel aan landelijke inleveractie steekwapens

De gemeente Katwijk neemt in de Week van de Veiligheid deel aan de landelijke inleveractie van steekwapens. De inleveractie wordt landelijk georganiseerd voor alle gemeenten die zich hierbij willen aansluiten. Vooral jongeren en jongvolwassenen worden aangemoedigd hun steekwapen in te leveren. In de periode voorafgaand aan de inleverweek start de gemeente een campagne om hun bewust te maken van de risico’s van wapenbezit. De Week van de Veiligheid vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 17 oktober.

Elke dag niet roken telt!

Stoptober begint vandaag; vanaf 1 oktober samen 28 dagen niet roken. Tijdens Stoptober sta je er niet alleen voor! Uit onderzoek blijkt dat je kans om blijvend te stoppen 5 keer groter is als je meedoet met Stoptober! 70% van de deelnemers is na 3 maanden nog steeds gestopt. Ook in Katwijk wordt er op verschillende manieren aandacht besteed aan Stoptober. 

Overlast melden is altijd zinvol!

Woont u naast of in de buurt van iemand die overlast veroorzaakt? Dat is om het zacht uit te drukken ‘héél vervelend'! In deze situaties is het belangrijk om een melding te doen. Melden heeft altijd zin! Hoe vaker er wordt gemeld, des te groter de kans dat de politie in actie kan komen.

Jongeren zeggen dat 0.0-bier de drempel voor ‘echt’ bier verlaagt

Jongeren denken dat alcoholvrij bier de drempel verlaagt om bier met alcohol te gaan drinken. Bijna vier op de vijf jongeren tussen de 12 en 18 jaar hebben wel eens een alcoholvrij drankje gedronken. Ouders zijn zich minder bewust van het drempelverlagende effect dan hun kinderen.