Skip to main content

Wzzp Ktwk is sms-taal voor What's Up Katwijk. De afkorting is voor u misschien net zo onduidelijk als de activiteiten van uw kind op onder andere het internet.

Minderjarige jongen opgepakt met messen en een bivakmuts

De politie van Katwijk heeft na een vernieling met een mes een minderjarige jongen aangehouden en troffen tijdens de aanhouding in zijn tas een bivakmuts en twee messen aan.

Na 28 dagen vijf keer meer kans op blijvend stoppen met roken

Binnenkort begint de campagne Stoptober weer. Dat houdt in: 28 dagen niet roken. En zoals de naam al aangeeft, wordt deze campagne in oktober gehouden. De laatste jaren is gebleken dat de campagne voor veel mensen een succes is. Uit onderzoek van het AMC in 2017 is gebleken dat 70% van de Stoptober-deelnemers het volhoudt. Bijna de helft is drie maanden later nog steeds gestopt.

Gratis Stoptober Webinar

Vanaf 1 oktober begint de campagne Stoptober weer. Rokers worden uitgedaagd om 28 dagen niet te roken. Wil je meedoen aan Stoptober en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Bekijk dan de webinar!

UNICEF: 'Nederland op nummer 1 in onderzoek naar welzijn van kinderen'

Goed nieuws: in het onderzoek naar hoe het met kinderen gaat op het gebied van mentale- en fysieke gezondheid staat Nederland op nummer 1, dat blijkt uit een onderzoek van UNICEF.

Visser 't Hooft weer begonnen

Sinds maandag zijn de scholen weer begonnen. Ook het Visser ’t Hooft in Rijnsburg is goed voorbereid en klaar om weer te starten. Voorheen gaven de docenten les aan halve klassen en hadden de leerlingen een aangepast rooster. Sinds het begin van het nieuwe schooljaar hoeft dit niet meer en komen alle leerlingen weer naar school om de lessen te volgen. Paul van Duijvenbode, docent geschiedenis, en Leny van Duijn, docent Nederlands en decaan, vertellen hoe zij de afgelopen maanden hebben beleefd en hoe het er nu aan toe gaat.

Rapper Blacka biedt excuses aan na dodelijk steekincident in Scheveningen

De Rotterdamse rapper Blacka heeft via Instagram excuses aangeboden voor de gebeurtenissen rond een dodelijk steekincident van maandag in Scheveningen. Een Rotterdammer van negentien met de bijnaam Chuchu kwam daarbij om het leven. Vermoedelijk speelt een ruzie in de Nederlandse 'drillrapscene' tussen de rapformaties 73 De Pijp uit Amsterdam en Blacka 24 uit Rotterdam een rol bij die steekpartij.

Nieuwe coronaregels per 18 augustus

Op dinsdag 18 augustus vertelden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op televisie over corona en de nieuwe regels. De belangrijkste dingen leggen we uit.

Kind naar Gezonder Gewicht

Na o.a. de gemeenten Meijerijstad, Den Haag, Venlo, Zwijndrecht en de acht proeftuingemeenten gaat de gemeente Katwijk ook aan de slag met Kind naar Gezonder Gewicht. De aanpak ‘Kind naar Gezonder Gewicht’ is bedoeld voor kinderen met overgewicht en obesitas.

📹 De eerste week Zomer in Katwijk zit erop!

De 1e week van het zomerprogramma zit er op. Van sporten, bingo, spellen en struinen in de duinen tot suppen, creatief en 'samen een soepje eten'. Er was echt voor iedereen iets te doen: voor jong & oud en voor sportievelingen & rustzoekers. Hieronder een greep uit de reacties en het gave compilatiefilmpje over deze eerste week Zomer in Katwijk.

In Katwijk geen gevallen bekend van zelfmoord spel 'Blue Whale Challenge'

De afgelopen week horen we in de media dat het doodenge spel 'Blue Whale Challenge' weer te vinden is op social media in Nederland. We worden vanuit alle kanten voor deze challenge gewaarschuwd en dat is goed, want alert zijn op waar je kind zich online mee bezighoudt is belangrijk. Maar lopen onze kinderen gevaar?