Skip to main content

Wzzp Ktwk is sms-taal voor What's Up Katwijk. De afkorting is voor u misschien net zo onduidelijk als de activiteiten van uw kind op onder andere het internet.

Uw donatie wordt tot 14 februari 2023 verdubbeld door fonds1818

Fonds1818 heeft ons laten weten dat alle giften aan het Noodfonds t/m 14 februari 2023 zullen worden verdubbeld tot een maximum van €10.000,00. Dat betekent dat we hiermee (maximaal) 13 extra personen in acute financiële noodsituatie kunnen helpen.

Ouders helpen ouders

Ervaringsdeskundige ouders van kinderen met verschillende problematiek, denk aan een psychische-, ontwikkelings-, of verslavingsproblematiek staan klaar voor elkaar.

Nationaal Schoolontbijt wil basisschoolkinderen het hele jaar ontbijt geven

Het Nationaal Schoolontbijt wil de basisschoolkinderen die dat nodig hebben het hele jaar ontbijt gaan aanbieden. Dat meldt de organisatie op de eerste dag van haar eigen evenement, waar deze week 400.000 kinderen van zo'n 2.000 scholen aan meedoen.

Halverwege Stoptober: Rokerig of luchtig?

Als je meedoet aan Stoptober dan ben je nu halverwege. Dan heb je vast al moeilijke momenten gehad. Soms helpt het om daar luchtig over te doen, met een beetje zelfspot. Misschien is dit ook wel een goed moment voor een beetje onzin?

Stoppen met roken is Strijd!

Jawel met een hoofdletter! Met jezelf en als je niet oppast ook met je directe omgeving. Je kunt als aspirant-stopper zeker steun zoeken bij lotgenoten, maar je hebt natuurlijk ook te maken met je directe omgeving en zij met jou.

Voetbalclubs en gemeente samen tegen alcoholgebruik onder de 18 jaar

In een unieke video laten de aanvoerders van de eerste elftallen van de vijf voetbalclubs in de gemeente Katwijk duidelijk zien wat zij vinden van alcoholgebruik onder de 18 jaar: NIX 18. Wel zo sportief.
Zeker op het voetbalveld! Samen met gemeente Katwijk zetten voetbalverenigingen FC Rijnvogels, Rijnsburgse Boys, Quick Boys, Valken ’68 en VV Katwijk zo een stap om alcoholgebruik onder de 18 te weren.

Stoppen met roken? Er is gratis hulp beschikbaar!

Dat je geld bespaart als je bent gestopt met roken weten we allemaal. Maar wist je dat je zorgverzekering waarschijnlijk ook alle kosten vergoed als je wilt stoppen met roken? Wij hebben alles even voor je op een rijtje gezet zodat je je goed kan voorbereiden op Stoptober!

Wetenschappers bevestigen effectieve methode om huilende baby’s in slaap te krijgen

Wat veel ouders al wisten, wordt door nieuw onderzoek bevestigd: het is beter om eerst even rond te lopen met een baby, voordat het kindje in bed gelegd wordt. Door de beweging komen ze tot rust. Bij huilende baby's is deze methode het effectiefst.

Stoppen met roken doe je samen

Stoppen met roken is vaak een eenzame strijd; met jezelf, met de drang een sigaret te pakken, met de gedachte “het zou nu wel effe gezellig zijn om …”. Leg ook maar eens uit aan een niet-roker wat het voor jou betekent, wat een strijd het is, hoeveel gevoelens erbij komen kijken.

Over 1 maand begint Stoptober 2022!

Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Meedoen aan Stoptober is een van de beste beslissingen die je kunt nemen. En dit is het moment!