Skip to main content

Wzzp Ktwk is sms-taal voor What's Up Katwijk. De afkorting is voor u misschien net zo onduidelijk als de activiteiten van uw kind op onder andere het internet.

Mes in beslag genomen op middelbare school in Katwijk

Donderdagochtend heeft de politie op een middelbare school in Katwijk een mes in beslag genomen. Het mes was gezien van bij een leerling, waarna de school direct actie heeft ondernomen.

Uw mening: wapenbezit onder jongeren

In de landelijke media is veel te vinden over wapenbezit en gebruik onder jongeren. Vandaag meldt ook de NOS dat steeds meer burgemeesters oproepen tot een landelijk messenverbod voor minderjarigen. Om te kijken of de inwoners van Katwijk ook problemen ondervinden, of totaal niet, zijn wij benieuwd naar de ervaringen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Visser ’t Hooft Rijnsburg geeft signaal af met drugsonderzoek

Een drugsonderzoek doet het imago van een school geen goed. Toch twijfelde Visser ’t Hooft Rijnsburg geen moment toen er geruchten binnenkwamen over het dealen en gebruiken van drugs. De middelbare school in Rijnsburg en politie namen meteen actie. Directrice Esther Pruijn-Oudshoorn: ‘Wij tolereren geen drugs. De school moet een veilige omgeving zijn’.

Dry January zit er weer op!

Ook dit jaar deden er veel mensen mee aan Dry January. Zij dronken de hele maand januari geen alcohol. Sommigen doen dit op eigen kracht, anderen schrijven zich in bij IkPas, zodat ze weten dat ze er niet alleen voor staan. Dry January lijkt ieder jaar meer deelnemers te krijgen. Toch zijn sommige mensen sceptisch: een maand geen alcohol, levert dat nou echt iets op?

TikTok onder vuur: discriminatie en reacties van pedofielen niet geweerd

TikTok schiet ernstig tekort in het controleren van wat online belandt. Discriminatie en ongepaste reacties krijgen ruim baan, terwijl homoseksuelen en gehandicapten worden geweerd.

We hebben allemaal hetzelfde doel

Ik zat vanmorgen in de auto. Het was lekker rustig op de weg. Ik zette de radio aan en hij sprong automatisch op RTV Katwijk. Er werd een kerkdienst uitgezonden en toevallig ging het over voetbal. De één is voor Feyenoord, de ander voor Ajax, een paar kilometer verder voor Ado en weer wat verder PSV. Zelfs op eigen dorp is het ene familielid voor VV Katwijk en het andere voor Quick Boys. Het kan soms flink ruzie zijn onder de aanhangers. Knokpartijen en rellen, je ziet het geregeld op tv. Het kan er echt behoorlijk aan toe gaan.

Column: Gelukkig is het hier een hotel!

Ik stamp met de stofzuiger naar boven en breek bijna mijn nek over een koptelefoon die halverwege op de trap is neergegooid. Waar zal ik beginnen? En hoe? DIE LUCHT!

YouTuber op non-actief gezet na sexting-schandaal

Afgelopen dagen raakte YouTuber, TV-presentator en 3FM-dj Kaj van der Ree in opspraak nadat RTL Boulevard chatgesprekken van de presentator openbaarde. Uit deze gesprekken blijkt dat hij seksueel getinte berichten stuurde naar minderjarige meisjes. Kaj van der Ree zou onder meer naaktfoto’s hebben gestuurd naar en hebben gevraagd van deze minderjarige meisjes. (foto: Instagram @kajvdree)

✂️💈 Op bezoek bij gratiskapper.nl

Op woensdag 22 januari en zaterdag 25 januari stelt de Gratis Kapper opnieuw zijn deuren open voor kinderen en/of hun ouders binnen en buiten onze doelgroep. Wat is de Gratis Kapper precies? Bekijk het filmpje hieronder.

Met minder strijd door de puberteit - Het PuberOuderCafé

In mijn tweedehands kledingwinkel spreek ik veel ouders. Al snel kwam ik erachter dat ik niet de enige ouder ben die tegen puberproblematiek en lastige situaties aanloopt. Ik merkte dat hierover praten en mijn gevoel delen hielp. Niet alleen voor mij, maar ook voor anderen. Daarom organiseer ik regelmatig het PuberOuderCafé.