Skip to main content

Wzzp Ktwk is sms-taal voor What's Up Katwijk. De afkorting is voor u misschien net zo onduidelijk als de activiteiten van uw kind op onder andere het internet.

Stoppen met roken is Strijd!

Jawel met een hoofdletter! Met jezelf en als je niet oppast ook met je directe omgeving. Je kunt als aspirant-stopper zeker steun zoeken bij lotgenoten, maar je hebt natuurlijk ook te maken met je directe omgeving en zij met jou.

Voetbalclubs en gemeente samen tegen alcoholgebruik onder de 18 jaar

In een unieke video laten de aanvoerders van de eerste elftallen van de vijf voetbalclubs in de gemeente Katwijk duidelijk zien wat zij vinden van alcoholgebruik onder de 18 jaar: NIX 18. Wel zo sportief.
Zeker op het voetbalveld! Samen met gemeente Katwijk zetten voetbalverenigingen FC Rijnvogels, Rijnsburgse Boys, Quick Boys, Valken ’68 en VV Katwijk zo een stap om alcoholgebruik onder de 18 te weren.

Stoppen met roken? Er is gratis hulp beschikbaar!

Dat je geld bespaart als je bent gestopt met roken weten we allemaal. Maar wist je dat je zorgverzekering waarschijnlijk ook alle kosten vergoed als je wilt stoppen met roken? Wij hebben alles even voor je op een rijtje gezet zodat je je goed kan voorbereiden op Stoptober!

Wetenschappers bevestigen effectieve methode om huilende baby’s in slaap te krijgen

Wat veel ouders al wisten, wordt door nieuw onderzoek bevestigd: het is beter om eerst even rond te lopen met een baby, voordat het kindje in bed gelegd wordt. Door de beweging komen ze tot rust. Bij huilende baby's is deze methode het effectiefst.

Stoppen met roken doe je samen

Stoppen met roken is vaak een eenzame strijd; met jezelf, met de drang een sigaret te pakken, met de gedachte “het zou nu wel effe gezellig zijn om …”. Leg ook maar eens uit aan een niet-roker wat het voor jou betekent, wat een strijd het is, hoeveel gevoelens erbij komen kijken.

Over 1 maand begint Stoptober 2022!

Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Meedoen aan Stoptober is een van de beste beslissingen die je kunt nemen. En dit is het moment!

Besturen voetbalclubs in actie: strenger handhaven op NIX18

Wij, de besturen van de 5 voetbalclubs van de gemeente Katwijk, hebben met elkaar besloten om met ingang van dit seizoen zichtbaar te handhaven op het gebruik van alcohol onder de 18 jaar.

Is Huggy Wuggy-knuffel te eng voor kinderen? 'Kan traumatiserend zijn'

Hij is blauw, heeft rode lippen en kijkt ondeugend uit zijn ogen. Los van zijn scherpe tanden ziet Huggy Wuggy er op het eerste gezicht niet direct angstaanjagend uit. Maar dat kan de knuffel voor kinderen wel zijn, waarschuwen basisscholen en Bureau Jeugd & Media. En zo zijn er wel meer fantastiefiguren die eigenlijk te eng zijn. "Zulke karakters kunnen behoorlijk veel impact hebben."

Gepeste kinderen tegen Kinderombudsman: pak pesters harder aan

Pesters moeten harder worden aangepakt en kinderen die pesten moeten weten hoe het voelt om gepest of buitengesloten te worden. Dat zeggen kinderen die gepest worden tegen de Kinderombudsman in een onderzoek over pesten. En om pesten echt tegen te gaan, moet er een bredere aanpak tegen pesten komen. Pesten gebeurt namelijk niet alleen op school, maar ook in de buurt, online en op het sportveld, concludeert de Kinderombudsman in het rapport 'In eenzaamheid gepest'.

Bunkers & Bunkeren

Kocon en Welzijnskwartier hebben de handen ineen geslagen en zijn op pad geweest met een groep jongeren. Bunkers & Bunkeren.