Skip to main content

Laat je stem horen

Leden en gebruikers van een speeltuin kunnen heel gemakkelijk laten weten dat zij van hun speeltuin een rookvrije speeltuin willen maken. Klik op de button om aan te geven op welke speelplaats je kinderen rookvrij wilt laten spelen. Eén keer klikken, naam van de plek invoeren en klaar bent u.

"Maar wij willen overal kunnen roken!"

Het invoeren van een rookvrij-regel zal vragen en misschien ook weerstand oproepen. Hier vindt u antwoorden en argumenten.

Rookvrij als regel

Je wilt als vereniging een rookverbod instellen. Hoe kun je dit aanpakken? Het volgende stappenplan is een handig hulpmiddel. 

Stoppen met roken?

Komen er bij uw speeltuin ouders/verzorgers die graag willen stoppen met roken? SineFuma organiseert cursussen. Hier kunt u zien hoe en waar dat georganiseerd wordt.

Kosten cursus 

Meestal wordt de cursus door de ziektekostenverzekeringen vergoed. Dat gaat niet ten koste gaat van de eigen bijdrage. Klik op de button voor precieze informatie over de vergoeding.

Hulp nodig bij het rookvrij maken van jouw speeltuin? Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Pel van Hattum

Pel van Hattum geeft al heel lang voorlichting bij de GGD én is vader. Hij weet veel van genotmiddelen, regels, sociale media, voeding en bewegen. Misschien kennen jullie hem wel van de oudervoorlichtingen op de Katwijkse scholen voor Voortgezet Onderwijs. "Serious business natuurlijk, maar ik neem mezelf wel met een korreltje zout op zijn tijd."

Neem contact op met Pel