Skip to main content

Het programma is voor jeugd van 0 tot 19 jaar oud en richt zich niet alleen op de jeugd, maar ook op het gezin en de omgeving. JOGG is op veel plekken te vinden, zoals scholen, bedrijven, kinderopvang, jongerencentra, sportverenigingen, etcetera. Denk aan de gezonde sport- en schoolkantine. Ook wordt er op veel scholen en kinderdagverblijven in de pauze water gedronken en fruit of gezonde snacks gegeten, in plaats van limonade, frisdrank, koek en snoep. JOGG is dus geen activiteit op zich, maar wil een gezonde lifestyle bevorderen.

Hoe werkt JOGG in Katwijk?

Er is een samenwerking tussen verschillende organisaties, zoals gemeente Katwijk, de GGD, Zorg en Zekerheid, het CJG, Zorggroep Katwijk en het Welzijnskwartier. Zij vormen samen de aanjagers van eerder genoemde voorbeelden. Het Welzijnskwartier is met de sportbuurtcoaches veelal de uitvoerende partij, samen met andere partners. Zij bieden de activiteiten Sport Op Maat, LEFFDe Gezonde Klas en de Waterdrinkcampagne aan. 

Welke stappen kun je zetten als je kind overgewicht heeft?

  1. Ga naar uw huisarts.
  2. Neem contact op met de sportbuurtcoach: sport@welzijnskwartier.nl
  3. Meld u bij een diëtist.
  4. Meld u eventueel aan bij het CJG voor meer hulp en advies.

Nadine de Koning

Nadine de Koning is al 9 jaar werkzaam bij het Welzijnskwartier als jongerenwerker in diverse jongerencentra. Als ambulant jongerenwerker zoekt zij ook de jongeren op straat op. Daar probeert Nadine inzicht te krijgen wat jongeren bezighoudt en geeft zij informatie en advies. Ook voorlichtingen en trainingen geven is een onderdeel van haar werk. Voor het project Shitzooi heeft Nadine samen met de politie, Sociaal en Halt de prestigieuze Hein Roethof prijs gewonnen.

Neem contact op met Nadine