Skip to main content

De taak van de burgemeester

Veel mensen zien de burgemeester alleen bij het uitreiken en doorknippen van lintjes. Maar veel mensen weten niet dat de burgemeester de portefeuilleĀ openbareĀ ordeĀ en veiligheid handhaving beheert. Dat geeft de burgemeester een hoop extra bevoegdheden in zijn werk. Zo mag de burgemeester een pand waar drugs wordt verhandeld of gekweekt direct 3 maanden sluiten.

Dunavie en hun 'Zwarte Lijst'

De 'zwarte lijst' bestaat niet echt. Het is een term die wordt gebruikt om aan te geven dat mensen een tijdje niet welkom zijn in een woning van bijvoorbeeld Dunavie. Als je een hennepkwekerij op hebt gezet in je woning,Ā dan neemt Dunavie afscheid van jou alsĀ huurder, omdat zij dit niet thuis vinden horen in een woning van Dunavie. Mocht je gedurende een aantal jaar latenĀ zien dat je dit niet meer doet, dan ben je uiteindelijk weer welkom bij Dunavie. Je wordt dan wel extra in de gaten gehouden aangezien er een dossier is datĀ een aantal jaar bewaard wordt. De deur zit niet potdicht, maar hou er rekening mee dat je een hele lange tijd niet welkom bent.

Meld Misdaad Anoniem

Jij kent de dader, maar de dader kent jou ook? Je hebt informatie overĀ criminaliteit, maar er kunnen redenen zijn waarom je niet naar de politie kan of durft. Een lastig dilemma. Hiervoor biedt Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Heb je het vermoeden dat er een drugspand in jouw wijk is of ervaar jij ernstige overlast van drugsgebruik? Maak dan een melding bij M.

De anonimiteit van de melder staat bij M. op de eerste plaats. Het team van medewerkers heeft maar Ć©Ć©n doel voor ogen: jouw anonimiteit beschermen. Jouw anonimiteit is voor M. zelfs belangrijker dan het oplossen van een onderzoek.

Bezoek de website van Meld Misdaad Anoniem

Melding maken bij de politie

Natuurlijk mag je altijd met je zorgen over drugs bij de politie aanbellen. Jeugdagent Herman die is betrokken bij het Digitaal Plein Katwijk. Door op de button te klikken, kun je hem vragen stellen en met hem in contact komen.Ā 

Herman Oude Veldhuis

Herman is jeugdagent en werkt met ouders, jongeren en collega's om jeugd die dreigt te ontsporen of daar mee bezig is op het rechte pad te krijgen. Buiten de politie werkt hij samen met jongerenwerkers, Halt, de jeugdreclassering, het Jeugd- en Gezinsteam. Op scholen besteedtĀ Herman veel tijd aan voorlichtingen om preventief te werken.

Neem contact op met Herman