Skip to main content

De taak van de burgemeester

Veel mensen zien de burgemeester alleen bij het uitreiken van lintjes. Maar veel mensen weten niet dat de burgemeester de portefeuille Openbare Orde en Veiligheid beheert. Dat geeft de burgemeester veel extra bevoegdheden in zijn werk. Zo mag de burgemeester een pand waar drugs wordt verhandeld of gekweekt direct 3 maanden sluiten.

Dunavie en hun 'Zwarte Lijst'

De 'zwarte lijst' bestaat niet echt. Het is een term die wordt gebruikt om aan te geven dat mensen een tijd niet welkom zijn in een woning van bijvoorbeeld Dunavie. Als je een hennepkwekerij opzet in je woning, dan neemt Dunavie afscheid van jou als huurder, dat willen ze niet hebben in hun woningen. 
Als je je daarna een aantal jaren daar aantoonbaar niet meer mee bezig houdt dan ben je uiteindelijk wel weer welkom bij Dunavie. Je wordt dan nog wel extra in de gaten gehouden. De deur zit niet potdicht, maar hou er rekening mee dat je een hele lange tijd niet welkom bent.

Meld Misdaad Anoniem

Je hebt informatie over criminaliteit, maar er kunnen redenen zijn waarom je niet naar de politie kan of durft. Jij kent de dader, maar kent de dader jou ook of kan hij vermoeden wie er meldt? Een heel lastig dilemma! 

Heb je het vermoeden dat er een drugspand in jouw wijk is of ervaar jij ernstige overlast van drugsgebruik? Meld het dan bij MMA: jouw anonimiteit staat bij hen op de eerste plaats. Jouw anonimiteit is voor M. zelfs belangrijker dan het oplossen van een misdaad.

Bezoek de website van Meld Misdaad Anoniem

Melding maken bij de politie

Natuurlijk mag je altijd met je zorgen over drugs bij de politie aanbellen. Jeugdagent Herman die is betrokken bij het Digitaal Plein Katwijk. Door op de button te klikken, kun je hem vragen stellen en met hem in contact komen. 

Politie Katwijk

De jeugdagent van Katwijk werkt met ouders, jongeren en collega's om jeugd die dreigt te ontsporen of daar mee bezig is op het rechte pad te krijgen. Buiten de politie werken zij samen met jongerenwerkers, Halt, de jeugdreclassering, het Jeugd- en Gezinsteam. 

Neem contact op met de jeugdagent