Skip to main content

Huisarts

Kinderen van 5 tot 17 jaar komen gemiddeld twee keer per jaar bij de huisarts. Jongere kinderen worden vaker gezien. Voor veel kinderen is de huisarts een vertrouwd gezicht. De meest voorkomende klachten bij kinderen zijn hoesten, eczeem, oorpijn en buikpijn. Veel klachten gaan vanzelf over, maar wanneer een klacht erger wordt of je kind zieker wordt, dan is het belangrijk om contact op te nemen met je huisarts. Als je op zoek bent naar goede informatie over klachten dan kan je kijken op thuisarts.nl, dé site van de Nederlandse Huisartsen.

Jeudgezondheidszorg

De jeugdgezondheidszorg (of JGZ) is onderdeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)De JGZ volgt samen met jou de ontwikkeling van jouw kind. Wanneer je als ouder vragen hebt over de gezondheid of ontwikkeling van je kind, dan kun je bij de jeugdgezondheidszorg terecht. Je kunt telefonisch contact opnemen, gebruik maken van het chatspreekuur of het e-consult of langskomen tijdens het inloopspreekuur. 

 

Het kan soms lastig zijn om contact op te nemen met een hulpverlener, dat begrijpen wij ook. Gelukkig hebben wij achter het Digitaal Plein Katwijk ook een team staan die je graag even op weg helpt. Neem bijvoorbeeld Anneke! Ze helpt je graag.

Jannette Roubos

Ik ben Jannette Roubos, als Katwijks meisje van 17 jaar ben ik begonnen in de gezondheidszorg op “De Wilbert” in Katwijk. Ik werk nu als wijkcoördinator bij Zorggroep Katwijk. Door mijn ruime ervaring in de gezondheidszorg heb ik ervaring met leefstijlbegeleiding. Jouw leefstijl heeft invloed op je gezondheid en hoe je in je vel zit. Bij leefstijl moet je denken aan voeding, beweging, ontspanning, slaap, gebruik van middelen en je sociale contacten. Heb je vragen hierover, dan hoor ik het graag!

Neem contact op met Jannette

Deze pagina is nog volop in ontwikkeling. Mist uw organisatie nog in deze lijst? Neem dan contact met ons op info@digitaalpleinkatwijk.nl