Skip to main content

De Nutri-Score is als een soort superheld die helpt om gezondere keuzes te maken tijdens het boodschappen doen. Het is een eenvoudig te begrijpen labelsysteem dat voedingsmiddelen rangschikt van A tot E, waarbij A groen is (goed) en E rood is (niet zo goed).

Maar hier komt het leuke gedeelte: de Nutri-Score houdt rekening met verschillende dingen in voedsel, zoals vezels, eiwitten, suikers en vetten. Dus, ook al denk je misschien dat een pizza altijd een no-go is voor een gezonde maaltijd, kan een pizza met veel groenten en volkoren deeg best een A krijgen!

Maar wacht even, is elk A-artikel dan sowieso gezonder dan een E-artikel? Nee, dat is niet zo; alle artikelen worden alleen beoordeeld en vergeleken in hun eigen categorie. Dus een A-cracker is per definitie gezonder dan een E-cracker. Maar een E-cracker kan gezonder zijn dan een A-pizza. Dus bepaal wat je wilt kopen en kijk dan binnen die categorie naar de Nutri-score.

Het draait allemaal om kleine veranderingen die een groot verschil kunnen maken voor de gezondheid van je kinderen. Dus waar wacht je nog op? Ga op avontuur in de supermarkt en laat de Nutri-Score je gids zijn naar een gezonder eetpatroon voor jou en je gezin! Het is een handig hulpmiddel bij het boodschappen doen!

Pel van Hattum

Pel van Hattum geeft al heel lang voorlichting bij de GGD én is vader. Hij weet veel van genotmiddelen, regels, sociale media, voeding en bewegen. Misschien kennen jullie hem wel van de oudervoorlichtingen op de Katwijkse scholen voor Voortgezet Onderwijs. "Serious business natuurlijk, maar ik neem mezelf wel met een korreltje zout op zijn tijd."

Neem contact op met Pel