Skip to main content

Je ziet het veel, mensen op de fiets met oortjes in. Niet alleen jongeren maar ook volwassenen. Hartstikke leuk, maar je hoort natuurlijk niets van het verkeer en het is daarom behoorlijk onveilig.

Kun je daar iets aan doen als ouder? Jawel: het in ieder geval ter sprake brengen, uitleggen waarom ze het niet moeten doen en desnoods verbieden.  Als ouders vermoed je dan allemaal wel dat ze zodra ze de straat uit zijn ze misschien toch hun oortjes in doen. Maar goed je kunt er niet achteraan gaan rennen, het houdt ook ergens op.

Als ik het tegen mijn dochter zei dan had ik daar soms best een hopeloos gevoel over. Het gevoel dat je het onderhand voor de 600e keer zegt en dat het niets helpt. Dat het het ene oor in gaat en het andere oor weer uit.

Afgelopen weekend kwam ze bij me eten. ’s Avonds ging ze weg, op de fiets. Ik stond te kijken en ineens zei ze “Jahaaa pap, ik weet het: licht aan, kleine versnellinkje en max één oortje in!”.

Was er toch wat blijven hangen van al die aanwijzingen.

Houd moed

P.S. Heb je je oortjes niet in komt er een Tesla aan

Pel van Hattum

Pel van Hattum geeft al heel lang voorlichting bij de GGD én is vader. Hij weet veel van genotmiddelen, regels, sociale media, voeding en bewegen. Misschien kennen jullie hem wel van de oudervoorlichtingen op de Katwijkse scholen voor Voortgezet Onderwijs. "Serious business natuurlijk, maar ik neem mezelf wel met een korreltje zout op zijn tijd."

Neem contact op met Pel