Skip to main content

Inbraakcijfers in Katwijk

Tussen 1 januari 2020 en 15 april 2020 hebben er in Katwijk 11 woninginbraken plaatsgevonden. In Rijnsburg zijn dit er 8 geweest en in Valkenburg 4.Op het kaartje ziet u waar in 2019 inbraken hebben plaatsgevonden.

BuurtAlert Katwijk

Met een buurt WhatsApp-groep zorgen buurtbewoners, gemeente en politie voor een veilige en leefbare buurt. Door het melden van verdachte situaties in de WhatsApp-groep worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen ze de verdachte in de gaten houden. Bewoners richten de WhatsApp-groep zelf op.

Op www.buurtalertkatwijk.nl staan alle actieve WhatsApp-groepen. Via deze website kunt u zich bij een bestaande groep aanmelden, maar u kunt zelf ook een groep oprichten. De website is opgericht door buurtbeheerders van bestaande groepen. Staat uw groep niet op de kaart? Neem dan contact op via www.buurtalertkatwijk.nl.

Handige tips!

  1. Zorg ervoor dat je een goed cilinderslot hebt.
  2. Draai altijd je deur op slot en sluit deuren en ramen; ook als je maar eventjes weg bent.
  3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
  4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan, zoals een ladder bij het balkon.
  5. Schaf een alarmsysteem aan.
  6. Snoei bij een afgelegen woning de heg laag, zodat er vanaf de weg zicht op de woning is.
  7. Als je een kluis hebt, vernagel deze dan aan woning of kast.
  8. Al zou ik hier heel goed over nadenken, maar neem een hond!

Politie Katwijk

De jeugdagent van Katwijk werkt met ouders, jongeren en collega's om jeugd die dreigt te ontsporen of daar mee bezig is op het rechte pad te krijgen. Buiten de politie werken zij samen met jongerenwerkers, Halt, de jeugdreclassering, het Jeugd- en Gezinsteam. 

Neem contact op met de jeugdagent