Skip to main content

De Schijf van Vijf geeft aan hoe je voeding, verdeeld over 5 categorieën, kan combineren tot een gezonde manier van eten. Gezond eten betekent zowel afwisselend als niet te veel. Meer informatie over gezond eten vind je hier. Nu de boodschappen steeds duurder worden, lijkt gezond eten moeilijker te worden. Toch zijn er heel veel gezonde maaltijden te vinden die goed te betalen zijn.

Handige sites

Ter inspiratie hebben we een lijstje gemaakt met leuke sites waar je heerlijke recepten kan vinden voor rond de €2,00 per persoon. Wij zeggen: Neem een kijkje, duik de keuken in en kook de sterren van de hemel! En zet een gezonde maar betaalbare maaltijd op tafel.

Too good to go

Koop een Magic box van een restaurant, hotel of supermarkt bij jou in de buurt voor een klein prijsje. Of haal met korting dagverse producten op bij bijvoorbeeld de bakker, slager of supermarkt. Ontbijt, tussendoortjes, diner, er wordt van alles tegen een lage prijs verkocht! Wil jij geld besparen en daadwerkelijk iets tegen verspilling doen? Download dan de app van Too good to go en ontdek welke Katwijkse winkels aan dit initiatief meedoen. Je vindt de app in de Play Store (Android) of de App store (I-phone).

Structureel budget tekort?

Het kan zijn dat je door alle oplopende kosten toch structureel geld tekortkomt. Hiervoor is er in Katwijk uiteraard de Voedselbank, zij helpen je indien nodig met financiën en hier kun je je wekelijks gevulde boodschappentassen ophalen. Daarnaast is er een mooi initiatief genaamd de Voorraadkast. Zij verstrekken voor hen die het even nodig hebben (dus net even budget te kort komen) levensmiddelen, denk aan tandpasta, waspoeder, blikgroente.