Skip to main content

Wijkteam

Wanneer je vragen hebt of je zorgen maakt over de ontwikkeling van je kind, dan kun je terecht bij het Wijkteam van de gemeente Katwijk. Je kunt hier ook terecht voor jeugdhulp. De jeugdhulp is er voor kinderen en gezinnen bij opgroei- en opvoedvragen. Wanneer je contact met het Wijkteam opneemt, wordt besproken welke hulp voor jou en je kind wenselijk is. Dit doet een hulpverlener van het Wijkteam altijd in overleg met jou en je kind. Voor jeugdhulp betalen ouders geen eigen bijdrage.

Huisarts

Het is belangrijk dat je kind zich gelukkig en veilig ontwikkelt. Wanneer dat niet zo is dan kan je met je kind naar de huisarts gaan. De huisarts wil weten op welk leefgebied het niet goed gaat: thuis, school, internet, buiten (sport, straat).  Nadat een lichamelijke oorzaak is uitgesloten zal de huisarts met je bespreken hoe je kind verder geholpen kan worden.  De huisartsen binnen Zorggroep Katwijk hebben hiervoor speciale praktijkondersteuners GGZ-jeugd in dienst. Zij kijken wat er aan de hand is en kunnen vaak hulp bieden. Daarnaast kan de huisarts verwijzen naar naar het Jeugd en Gezinsteam in Katwijk en naar jeugd-psychologen.

Zorgcoördinator

Sommige leerlingen hebben gezondheidsklachten, ontwikkelproblemen of leerproblemen. Het kan voor deze leerlingen moeilijk zijn om de lessen te volgen. De zorgcoördinator bekijkt hoe een leerling weer mee kan draaien op school. Soms doet een zorgcoördinator dit in overleg met een zorgadviesteam (ZAT). Een zorgcoördinator heeft korte lijnen met ketenpartners en kan daardoor waar nodig snel de juiste hulp inschakelen. Neem contact op met de school van uw kind om in contact te komen met de zorgcoördinator.

Welzijnskwartier

Sommige jongeren weten precies wat ze later willen worden. Anderen hebben geen idee en weten ook niet waar ze hun zoektocht moeten beginnen. MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Speciaal voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar is het dé kans om te ontdekken wat hun talenten zijn, nieuwe mensen te ontmoeten, ervaren hoe leuk het is om iets voor de samenleving te doen. Het MDT-traject past perfect bij de idealen van de nieuwe generaties. Maar denk ook aan jongeren die een tussenjaar hebben, uitgevallen zijn op school of werk zoeken.  Gedurende 6 maanden gaan jongeren aan de slag met hun project. Durende het traject vullen de jongeren vervolgens hun ‘rugzak’ met kennis en vaardigheden waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. Maandelijks is er een groepsbijeenkomst waarin ervaringen worden gedeeld. Indien nodig is individuele coaching beschikbaar. De ontdekkingstocht wordt feestelijk afgesloten met het landelijk erkend MDT-certificaat.

https://welzijnskwartier.nl/

Rivierduinen Preventie

Rivierduinen biedt Preventie-Op-Maatgesprekken aan. Een Preventie-Op-Maatgesprek is een persoonlijk gesprek waarin je samen met een preventiemedewerker bespreekt wat er aan de hand is en kijkt naar de mogelijkheden.

 

Het kan soms lastig zijn om contact op te nemen met een hulpverlener, dat begrijpen wij ook. Gelukkig hebben wij achter het Digitaal Plein Katwijk ook een team staan die je graag even op weg helpt. Neem bijvoorbeeld Nadine! Ze helpt je graag.

Nadine de Koning

Nadine de Koning is al 9 jaar werkzaam bij het Welzijnskwartier als jongerenwerker in diverse jongerencentra. Als ambulant jongerenwerker zoekt zij ook de jongeren op straat op. Daar probeert Nadine inzicht te krijgen wat jongeren bezighoudt en geeft zij informatie en advies. Ook voorlichtingen en trainingen geven is een onderdeel van haar werk. Voor het project Shitzooi heeft Nadine samen met de politie, Sociaal en Halt de prestigieuze Hein Roethof prijs gewonnen.

Neem contact op met Nadine

Deze pagina is nog volop in ontwikkeling. Mist uw organisatie nog in deze lijst? Neem dan contact met ons op info@digitaalpleinkatwijk.nl