Skip to main content

Met Kerst vieren we de geboorte van Jezus, veel mensen gaan dan naar de (avond-)dienst in de kerk. Met Oud en Nieuw jagen we met veel lawaai boze geesten weg. Dat gaat allebei niet door dit jaar in verband met Corona. 

Wat we ook altijd ruim doen op beide feesten is zitten en eten. Dat gaat gelukkig wel door! Omdat we met de corona-maatregelen ook niet mogen sporten wordt het samen met dat zitten en eten wel een behoorlijk ongezonde combinatie!

Met de app “Ommetje” kun je wandelingetjes die je maakt bijhouden en opslaan. De bedoeling ervan is om je stimuleren om dagelijks een wandelingetje te maken. Het gaat niet om topsport, het enige dat het vraagt is dat je minstens 20 minuten lang buiten loopt. Liefst iedere dag. Het gaat er niet om dat je ver, lang of snel loopt. 

Je verdient er punten mee die de app bijhoudt. Het is een app van de Hersenstichting maar het is zeker net zo goed en belangrijk voor je lijf als voor je hoofd. Het is goed voor je weerstand. En het is ook gewoon lekker om even naar buiten te lopen!

Je doet het vooral voor jezelf maar je kunt het ook met een team doen; je gezin, je familie, je buurt, vriendengroep, je collega’s of met wie dan ook. En als je wilt kun je er ook een beschaafd wedstrijdje van maken met een mooie prijs?!

Pel van Hattum

Pel van Hattum geeft al heel lang voorlichting bij de GGD én is vader. Hij weet veel van genotmiddelen, regels, sociale media, voeding en bewegen. Misschien kennen jullie hem wel van de oudervoorlichtingen op de Katwijkse scholen voor Voortgezet Onderwijs. "Serious business natuurlijk, maar ik neem mezelf wel met een korreltje zout op zijn tijd."

Neem contact op met Pel