Skip to main content

Deze voorstelling is in co-creatie met jongeren tot stand gekomen. Deze première vormt het startschot van een landelijke roadshow langs studentensteden. Onderwijsinstellingen, studentenverenigingen, jongerenorganisaties en gemeenten worden uitgenodigd de COKE SHOW naar hun stad te halen. De COKE SHOW belicht de effecten van middelengebruik vanuit breed perspectief. De COKE SHOW is confronterend maar zeker niet belerend. Een muzikaal theaterspektakel en daarmee herkenbaar en toegankelijk voor alle jongeren. 

Bijna alle studenten vinden het normaal dat je 10 of meer glazen op een avond drinkt. Als het even kan met een peuk erbij. 80% vindt drugs op een feestje vanzelfsprekend. Een kwart is meer gaan gebruiken sinds corona. Oorzaak van gebruik is vaak sociale druk, stress en het niet goed in je vel zitten. Met deze roadshow willen we jongvolwassenen aan het denken zetten. Waarom gebruik ik? Waarom zeg ik steeds ja? Wat doet het met mijn omgeving? 

Nooit is het middelengebruik van studenten van binnenuit zo in kaart gebracht als bij de COKE SHOW. Tijdens dit onderzoekstheater kunnen bezoekers live en anoniem via hun telefoon reageren op vragen en stellingen. Hun antwoorden laten zien wat er echt speelt, maar worden ook ingezet om advies te geven aan bestuurders, beleidsmakers en andere partijen die invloed kunnen uitoefenen op de leefwereld van jongeren. Zo starten we met z’n allen een gesprek over een onderwerp dat lange tijd urgent en onderbelicht is geweest. 

Wij vinden het belangrijk om met jullie dit gesprek te voeren en nodigen jullie daarom van harte uit voor de première op 14 november. De voorstelling zal plaatsvinden bij poppodium Nobel in Leiden. De inloop is vanaf 19:00 uur en de voorstelling begint om 19:30 uur. Wij horen graag of jullie aanwezig zullen zijn. 

Wij kijken zeer uit naar jullie komst.

Warme groet,

Stichting Time Out            Stichting Lieve Mark

Frederiek Nabben             Martijn Janse

Nicole ten Horn                 Taco van Thiel

Chloé Hameleers               Zoë van den Brand

Jippe Martens                  Charlotte Ressenaar

Matthijs van der Wiel