Skip to main content

Petra, 39

Mijn kind speelt Fortnite en wil nieuwe skins kopen. Moet ik mijn creditcard koppelen aan zijn account of zijn er ook andere manieren waarop hij skins kan kopen?

Beste Petra,

Ik zal je gelijk van je angst afhelpen: je hoeft niet perse een creditcard te koppelen aan zijn account om skins te kopen. Ik zou het juist afraden om dit te doen. Skins koop je in Fornite met V-Bucks. V-Bucks kan je kopen met echt geld. Door jouw creditcard te koppelen aan zijn account is het voor hem mogelijk om zelf, per ongeluk of expres, meer V-Bucks te kopen en krijg je hier achteraf een rekening van. Een terugbetaling is in de meeste gevallen niet mogelijk, daar ga je mee akkoord bij de aankoop.

De makkelijkste manier om V-Bucks op een veilige manier te kopen is door een tegoedkaart te kopen voor bijvoorbeeld Playstation of Xbox. Deze zijn verkrijgbaar in de meeste supermarkten of boekenhandels. Dan hou je de betalingen van je kinderen op Fortnite zelf volledig in de hand.

Wist je dat skins, op uiterlijk vertoon na, geen toegevoegde waarde hebben in het spel? Je wordt er niet beter van. Fortnite is een gratis spel, maar met de in-game aankopen behaalde de ontwikkelaar Epic Games in 2019 een omzet van 1,8 miljard dollar.

Stephan de Ridder