Skip to main content

Vier tips om te stoppen met roken

  1. Stoppen met roken kan lastig zijn, maar geen nood! Er is veel hulp beschikbaar. De basisverzekering vergoedt bijna altijd hulp bij stoppen met roken
  2. Lukt het je niet alleen? Je huisarts is er niet alleen voor een zere keel of een gekneusde hand. Via jouw huisarts kan je bijvoorbeeld ook een stopcoach krijgen die jou persoonlijk kan begeleiden met stoppen met roken. Elke praktijkondersteuner in Katwijk is ook een stopcoach.
  3. Zoek zoveel mogelijk afleiding en probeer triggers te mijden. Maak nieuwe gewoontes en plan leuke activiteiten voor afleiding. 
  4. Samen stoppen maakt dat je elkaar kan steunen en motiveren. In Katwijk zijn op diverse locaties support/stopgroepen. In het volgende blokje lees je daar meer over!

Activiteiten

Katwijkers die meedoen aan Stoptober zijn welkom om in oktober wekelijks bij Stappers een kookworkshop te volgen en gezamenlijk te eten. Want, door te stoppen met roken verbetert je smaak, dus lekker eten is dan extra lekker. Ook ontmoet je je mede-stoppers zodat je je ervaringen kan delen. Door je voor deze activiteit in te schrijven, doe je mee aan de workshops en eet je mee. Liever alleen mee-eten? Kies dan voor de andere AAN DE (as)BAK-activiteit.