Skip to main content

Centrum voor Jeugd & Gezin

Met de CJG-pedagoog kun je vrijuit praten over je vragen of zorgen. Jouw vraag staat centraal. Samen zet je zaken op een rijtje. De pegagoog denkt met je mee over wat er nodig is om het thuis (weer) goed te laten lopen. De hulp is kortdurend, het kost niets en er is geen wachtlijst.

Het Wijkteam

Bij Het Wijkteam kun je terecht voor Jeugdhulp. In dit team werken deskundigen uit verschillende organisaties samen om je snel en persoonlijk te ondersteunen bij vragen of problemen op het gebied van opvoeden en opgroeien. Ook jongeren kunnen bij dit team terecht. Als je kind jeugdhulp nodig heeft, wordt besproken welke hulp voor jou en je kind wenselijk is. Dit doet een hulpverlener van het Wijkteam altijd in overleg met jou en je kind.

Brijder Preventie

Veel ouders kloppen bij Brijder Preventie aan. Soms met kleine vragen, zoals Hoe kan ik de NIX18-afspraak in praktijk brengen? Maar soms ook met de handen in het haar: Hoe ga ik om met een gebruikend/gamend kind of Hoe krijg ik mijn kind in beweging? Brijder Jeugd geeft gratis advies door middel van een persoonlijk gesprek en organiseert oudercursussen. De gesprekken zijn vrijblijvend. Er wordt geen dossier opgebouwd en je zit nergens aan vast.

De Brug

De Brug organiseert thema-avonden voor ouders van tieners over thema's als Alcohol, blowen en grenzen stellen, In gesprek met je tiener en Onderhandelen en opvoedingsstijlen. In individuele gesprekken met een maatschappelijk werker kunt u bespreken wat u moeilijk vindt in het omgaan met uw verslaafde kind of partner. Samen met een hulpverlener gaat u een traject in, waarin u bijvoorbeeld leert grenzen aan te geven. Daarnaast krijgt u ook meer inzicht in hoe beter om te gaan met een iemand die verslaafd is en wat juist wel of niet te doen.

De jeugdagent

Een jeugdagent is een agent die in beeld komt op het moment dat iemand die minderjarig is in de problemen komt, door het plegen van strafbare feiten of door crimineel gedrag. Hij/zij denkt mee met als doel: voorkomen dat de jongere verder in de problemen komt. Een jeugdagent heeft korte lijnen met de zorg- en hulpverleningsorganisaties. 
Soms zijn ouders bang dat hun kind zich bezighoudt met strafbare feiten of crimineel gedrag. Contact opnemen met de politie kan dan erg lastig zijn. De jeugdagent denkt graag met deze ouders mee!            
 

 

Het kan soms lastig zijn om contact op te nemen met een hulpverlener, dat begrijpen wij ook. Gelukkig hebben wij achter het Digitaal Plein Katwijk ook een team staan die je graag even op weg helpt. Neem bijvoorbeeld Petra! Ze helpt je graag.

Petra van der Meij

Petra van der Meij werkt als preventiedeskundige voor Brijder. Ze gaat met jongeren en ouders in gesprek over middelengebruik en schermgebruik. Ook geeft ze training aan professionals. Ze werkt regelmatig samen met andere organisaties, zoals het jongerenwerk, Bureau Halt, het CJG en het JPT. 
 

Neem contact op met Petra

Deze pagina is nog volop in ontwikkeling. Mist uw organisatie nog in deze lijst? Neem dan contact met ons op info@digitaalpleinkatwijk.nl