Skip to main content

Zoals elk jaar zijn er campagnes om te waarschuwen voor de gevaren van brugspringen. Brugspringen is verboden, er staan dan ook hoge boetes op. Wat is er eigenlijk gevaarlijk aan? We zetten het even op een rijtje: 

  1. Langsvarende binnenvaartschepen kunnen voor stromingen zorgen. Deze stromingen kunnen je meetrekken in het water.
  2. Door koud water kun je kramp krijgen of onderkoeld raken.
  3. Een brug is vaak hoger dan deze lijkt. Door de klap op het water kan een springer botbreuken of een klaplong oplopen.
  4. Door het troebele water kun je niet zien wat er onder water ligt. Fietsen en winkelwagentjes op de bodem kunnen nare verwondingen veroorzaken.
  5. Als de springer een onder de brug doorvarend schip/bootje over het hoofd ziet, zijn de gevolgen niet te overzien.

Het zwemmen bij bruggen is net als het springen van bruggen verboden. Je kunt hier een boete van €140 voor krijgen. Meer informatie is hier te vinden.

Nadine de Koning

Nadine de Koning is al 9 jaar werkzaam bij het Welzijnskwartier als jongerenwerker in diverse jongerencentra. Als ambulant jongerenwerker zoekt zij ook de jongeren op straat op. Daar probeert Nadine inzicht te krijgen wat jongeren bezighoudt en geeft zij informatie en advies. Ook voorlichtingen en trainingen geven is een onderdeel van haar werk. Voor het project Shitzooi heeft Nadine samen met de politie, Sociaal en Halt de prestigieuze Hein Roethof prijs gewonnen.

Neem contact op met Nadine