Skip to main content

De afgelopen jaren ben ik best wel tegen behoorlijk wat puberproblematiek aangelopen. Je komt als ouder soms voor vragen of situaties te staan waar je niet direct een antwoord op hebt. Daardoor begon ik aan mezelf te twijfelen en vroeg ik me af of ik het wel goed deed. Als ouder ga je vaak puur op je gevoel af. 

Ontmoetingsplek

Het lijkt me voor jongeren heel moeilijk om op te groeien in deze tijd. De druk van schoolprestaties, continu contact via social media, drugs die steeds makkelijker te verkrijgen lijken...

Toen de kinderen klein waren, zag je elkaar op het schoolplein of in het zwembad en sprak je over kleine opvoedproblemen. Dat heb je nu niet meer. Daarom kwam ik op het idee zo'n ontmoetingsplek te creëren. Nu ze ouder zijn en het praatje als ouders onderling mist, is het PuberOuderCafé een heel mooi inspiratiepunt.

PuberOuderCafé

Hoe kun je je kind voorbereiden op het Voortgezet Onderwijs en waar moet je als ouder rekening mee houden? Hoe kun je je kind begrenzen? Nix18 is de regel en daar krijg je als ouders ook goede voorlichting over, maar wat doe je als je kind die regels overschrijdt en niks lijkt te helpen? Dit zijn vragen die we tijdens het puberoudercafé bespreken. Iedere avond behandelen we een ander thema. 

Het doel is van gedachten wisselen, elkaar steunen, weten dat je niet de enige bent die het soms moeilijk vindt en daardoor wat meer rust te ervaren. Ook is het belangrijk dat de kloof tussen professionals en ouders een stuk kleiner wordt. Hoe fijn is het om tips en trucs te kunnen krijgen vanuit het Welzijnskwartier, het CJG, de jeugdagent, etcetera. Ik heb echt ervaren dat de hulpverlening heel goed is hier in Katwijk.

We staan er niet alleen voor!

Uitnodiging

Vind je het fijn om een keer langs te komen bij het PuberOuderCafé? Je bent van harte welkom!
De eerst volgende avond is op 10 februari. Vanaf 19:30 uur is de inloop en staat de koffie klaar! De avond vindt plaats in Huize Callao, Callaoweg 1 in Katwijk. 

Veel succes (en natuurlijk plezier) met je puber! En vergeet niet onze Facebookpagina te liken, zodat je goed op de hoogte blijft. ;-) 

Sandra Grimbergen

Sandra Grimbergen

Sandra Grimbergen is getrouwd en moeder van 3 heerlijke pubers. Ze heeft een tweedehandskledingwinkel en ontmoet daardoor heel wat ouders. Zo kwam ze erachter dat ze niet de enige was die tegen puberproblematiek aanliep en is ze op het idee gekomen om het puberoudercafé te organiseren. Daarnaast schrijft ze regelmatig een column voor Digitaal Plein Katwijk.