Skip to main content

Nóg een gezondheidscrisis in coronatijd: fysieke klachten door geldstress

Financiële stress door de coronacrisis leidt tot gezondheidsklachten als angststoornissen, depressies, hoofdpijn en slapeloosheid. Dat zegt Wijzer in Geldzaken, dat op initiatief van het ministerie van Financiën voorlichting geeft. Volgens de organisatie is sprake van een boemerangeffect: een gezondheidscrisis (corona) die een economische crisis in de hand werkt, die weer een nieuwe gezondheidscrisis uitlokt. Dat meldt de NOS.

"Ik schat dat ik 20 procent meer gezondheidsklachten door financiële stress ben gaan zien sinds corona er is", zegt huisarts Güven Yildiz. "En de klachten worden ernstiger." Klik op de link om verder te lezen.

Challenge Armoede

Van 12 tot en met 16 oktober 2020 organiseerde Movisie deze challenge. Iedere deelnemer kreeg elke dag automatisch een korte opdracht toegestuurd. Heb je de Challenge Armoede gemist? Hieronder kun je de opdrachten alsnog bekijken en maken.

Waarom je de opdrachten zeker moet doen:

  • Je spijkert op een leuke en snelle manier jouw kennis en vaardigheden over armoede bij.
  • Je krijgt zicht op de oorzaken en gevolgen van armoede en op dat waar je wel én geen invloed op hebt.
  • Je leert, gebaseerd op de nieuwste inzichten, wat belangrijk is in het begeleiden van mensen in armoede.
  • Het is gratis.

Stephan de Ridder

Stephan de Ridder is bij Sociaal Content Creators actief als innovator, content creator en social media expert. In De Zintuigfabriek begeleidt hij jongeren om hun weg te vinden op het gebied van nieuwe media. Als één van de producenten van het preventieprogramma Shitzooi! heeft hij de Hein Roethofprijs binnen weten te slepen.

Neem contact op met Stephan