Skip to main content

Anoniem

Ik heb een simpele vraag: Waar laat je drugs testen?

Om daar goed op te antwoorden zou ik je een heleboel meer vragen moeten stellen eigenlijk! Maar dan wordt het omslachtig heen en weer mailen of appen, dus probeer ik het kort te houden.

Ik neem ook een beetje aan dat jouw vraag over ‘pillen’ gaat? Als dat niet zo is moet je dat maar laten weten?!

Om te beginnen wil ik aangeven waar je niet moet laten testen: bij mobiele tests en of tests die op een festival of party staan. Die zijn meestal niet betrouwbaar. Het zijn vaak particulieren die er helemaal niet zoveel van weten, maar die daar een leuk centje mee bijverdienen.

Dan is er de testservice van de verslavingszorginstellingen zoals Brijder; die zijn wel betrouwbaar. Maar het is niet zo dat je daarnaartoe gaat en dan 10 minuten later buiten staat en je precies weet wat je gekocht hebt.

 

Als je er naartoe gaat dan zijn er twee mogelijkheden.

  1. Een pil zoals jij die hebt is al bekend in het landelijk testsysteem DIMS en dan kunnen ze je zeggen wat (waarschijnlijk!) de werking en de sterkte is. ‘Waarschijnlijk’ en niet ‘zeker’ omdat ze dan afgaan op hoe de pil er uit ziet.
  2. Jouw pil is nog niet bekend en getest; in dat geval kan je of kiezen om er een schilfer van te laten onderzoeken of om het risico te nemen en de pil toch in te nemen. Als je het laat onderzoeken moet je wel een paar dagen wachten op de uitslag.

 Dit is basisinformatie, als je meer wilt weten kun je contact opnemen via https://www.brijder.nl/hoe-wij-helpen/preventie/testservice-drugs

 

P.S. als je je pil wilt laten testen om risico’s te voorkomen dan heb ik nog een tip: gooi weg!

Pel van Hattum