Skip to main content

Het is daarom het streven om kinderen en jongeren niet te laten beginnen met roken. Die actie vindt plaats onder het motto “op weg naar een Rookvrije Generatie”. De informatie hierover kun je hier vinden: https://rookvrijegeneratie.nl/.

Net als met zoveel andere dingen geldt hier ‘zien roken doet roken’. Daar komt bij dat als kinderen en jongeren op plaatsen komen waar gerookt wordt ze ook meeroken. Ook meeroken is schadelijk.

Als je wilt dat je kinderen (kleinkinderen, broertjes, zusjes, …) daar waar ze spelen of sporten niet met roken in aanraking komen dan kun je daar heel eenvoudig ‘actie voor voeren’:

Als je naar deze link https://rookvrij.nl/ gaat kun je opgeven welke sportvereniging of speelplek jij voor je kinderen rookvrij wilt hebben. Eén keer klikken, naam van de plek invoeren en klaar is Kees.

Hoe meer mensen een plek noemen hoe groter de druk wordt om die plek ook rookvrij te maken. Het is daarom handig dat als je weet dat ook anderen die plek of vereniging rookvrij willen hebben hen te mobiliseren om dat ook in te vullen

Doen!

 

Pel van Hattum

Pel van Hattum geeft al heel lang voorlichting bij de GGD én is vader. Hij weet veel van genotmiddelen, regels, sociale media, voeding en bewegen. Misschien kennen jullie hem wel van de oudervoorlichtingen op de Katwijkse scholen voor Voortgezet Onderwijs. "Serious business natuurlijk, maar ik neem mezelf wel met een korreltje zout op zijn tijd."

Neem contact op met Pel